Автомобілісти збунтувались. Погрожують непокорою державного масштабу

Юлія Миколишин  |  Середа, 21 серпня 2013, 16:51
Всеукраїнською акцією непокори погрожують українські автомобілісти. А все через горе-закон «Про автомобільний транспорт», який набуває чинності вже 1 вересня. Завтра ж активісти проведуть захід, який носить, за їх словами, попереджувальний характер.
Автомобілісти збунтувались. Погрожують непокорою державного масштабу

Протестний автопробіг стартує о 13 годині біля ТЦ «Метро». Як повідомляють організатори, звідти колона вирушить до Львівської ОДА, де автомобілісти планують зустрітися з головою Львівської ОДА Віктором Шемчуком. Йому передадуть звернення до Президента України, Кабінету міністрів  та Верховної Ради  з вимогою скасувати податкові норми, які запроваджують утилізаційний збір. Акцію проводить Львівський тюнінг-клуб, за підтримки ЛМО НРУ та ГО «Дух нації». Організатори обіцяють, що в акції візьме участь близько ста автомобілів.

Маршрут руху колони: ТЦ «Метро» - Городоцька – Ряшівська – Патона - Виговського-Володимира Великого – Стрийська - Шота Руставелі – Зелена – Мечнікова – Личаківська -Винниченка.

«Завтра люди, які займаються професійною діяльністю, пов’язаною з автомобільним бізнесом, а це автоперевізники, автоімпортери, таксисти, вантажники, усі колісні, яких зачіпає цей закон, проведуть протестний автопробіг за скасування утилізаційного збору. Податки і фінансові стягнення з громадян України на сьогоднішній день доходять до абсурду. Якщо нам обіцяють, що «сьогодні ви побачите утилізаційний збір за реєстрацію нового автомобіля, а ми колись побудуємо ці заводи і будемо утилізовувати старі автомобілі», то ніхто у таке не повірить», - зазначив сьогодні перший заступник голови міської організації Народного Руху України УНП «Рух» Володимир Саврук. За його словами, перевізники вимагатимуть скасувати закон, як ні – організатори погрожують об’єднати автомобілістів цілої України та організувати масштабну акцію непокори.

Нагадаємо, підвищенням ціни на авто яерез новий закон погрожують  українські автовиробники. Так вони  стверджують, що можуть не встигнути на 1 вересня 2013 року виконати вимоги закону щодо створення програми модернізації виробничих потужностей і нових робочих місць, і в цьому випадку утилізаційний збір пошириться і на них. Згідно нових правил, автозаводи повинні створити в кожному місті з населенням від 50 тис. осіб власні мережі пунктів з приймання і розбирання  автомобілів, що підлягають утилізації.

comments powered by HyperComments