«Хліб і видовища» від Гільдії приватних пекарів Львівщини (Фоторепортаж)

Оля Юречко  |  Понеділок, 19 серпня 2013, 20:05
Поки влада Львова і керівництво Шевченківського гаю вирішують проблеми використання грандів від ЮНЕСКО, цей музей живе своїм життям. Львів’яни і гості міста радо відвідують заповідник, прагнучи «хліба і видовищ». Такі звичайні та прості їхні бажання вчора задовольнила Громадська організація «Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області», яка провела у Львові смачне та співоче свято хліба.
«Хліб і видовища» від Гільдії приватних пекарів Львівщини (Фоторепортаж)

Упродовж цілого дня львів’яни та гості міста мали змогу не лише розважатися, але й спробувати найсмачніші новинки хлібопекарства. А вибрати тут було з чого: прецлі, калачі-колосочки, соняшники, кошички, їжачки, усілякі булки та хліби, короваї та пироги з найрізноманітнішими начинками – все це гості куштували самі та мали змогу купити додому. Родзинкою свята став метровий коровай. На його приготування використали понад 25 кілограмів борошна, а творили «диво-коровай» упродовж чотирьох днів. Увечері ним пригощали усіх гостей свята.

Окрім хліба гості свята мали змогу спробувати і смачний мед від найкращих львівських медівників. «Цього року ми запросили на свято хліба наших колег медівників. – зазначив голова Гільдії приватних пекарів та кондитерів Львівщини Андрій Гудзований, – Очевидно, дуже багато представлено продукції, яка не продається в магазині. Це все ручна робота – спеціальні вироби з тіста наших майстрів, які хочуть показати своє мистецтво».

Підтримує таку думку і пекар з Польші Анджей Мотир. За його словами, «важливо, щоб усі вироби із тіста, які можна спробувати на таких-от святах згодом потрапляли і на полиці магазинів, для того, щоб споживач зміг придбати і куштувати їх. І що найважливіше у святі – це показати молодому поколінню отой традиційний хліб, тому що зараз популярними стали інші види випічка, яка не є корисною».

До слова, цього року в святі взяло участь і 40 пекарів з Польщі, які представили традиційні польські види випічок та продемонстрували цікаві новинки мистецтва хліба.

Буде смачне свято хліба і наступного року, адже у Гільдії пекарів переконані: «Хліб – усьому голова».

Фоторепортаж  Валерія Шмакова

 

 


comments powered by HyperComments