Смачно, духмяно та весело. «Свято хліба» обіцяє нагодувати та здивувати (Фото)

Юлія Миколишин  |  Субота, 17 серпня 2013, 19:03
Вже завтра Львів просякнеться «Святом хліба». У Шевченківському гаю гостей чекатимуть танці, співи, майстер-класи, історичні бої та розваги для дітей. Головний герой дійства - півтораметровий коровай, який почали випікати вже сьогодні. Вага чудо-випічки – близько 27 кілограм.
Смачно, духмяно та весело. «Свято хліба» обіцяє нагодувати та здивувати (Фото)

Це  вже дев’яте за рахунком «Свято хліба» у Львові. За цей час воно встигло вийти на міжнародний рівень - цьогоріч серед почесних гостей чекають, зокрема, на делегацію з Польщі.

Як повідомляють у прес-службі Львівської міськради, на дитячій галявині Шевченківського гаю малюки зможуть брати участь у конкурсах від організаторів та різних майстер-класах, серед яких - рогозоплетіння, майстрування ляльок-мотанок, гончарство, випікання пташок з тіста та ткацтво.

У програмі фестивалю – обрядове дійство «Обжинки» від гуцульських народних майстрів, виступи дитячих вокальних гуртів, гурту «Рокаш», парубоцька забава «Обмолочення снопів»... І, звісно, гості «Свята хліба» не підуть із порожніми руками – отримають солодкий частунок. 

Окрасою  свята, обіцяють організатори, стане півтораметровий коровай. «Хліб почнуть випікати у суботу, працюватиме над його виготовленням п’ятеро майстрів. За приблизними підрахунками, красень-коровай важитиме до 27 кг. Рецепт – традиційний. Після закінчення фестивалю цей коровай розріжуть та частуватимуть ним усіх гостей свята», - розповідає координатор свята Максим Говоруненко. Скуштувати чудо-випічку зможуть всі гості свята по його завершенні.

Між іншим, у 2012 році «Свято Хліба» зібрало понад 30 тисяч відвідувачів. Цьогоріч організатори чекають не менше відвідувачів, адже буде як завше смачно, духмяно та весело. 

comments powered by HyperComments