Випускають в люди: Чудо-трамвай возитиме пасажирів на День Незалежності

Юлія Миколишин  |  Субота, 17 серпня 2013, 18:34
Нарешті Львів побачить транспортне чудо, за яке з міської скарбниці довелось заплатити 12 мільйонів гривень. Вивести в люди трамвай «Електрон» обіцяють на День Незалежності. До цього, він працюватиме в тестовому режимі.
Випускають в люди: Чудо-трамвай возитиме пасажирів на День Незалежності

Львовом до Дня Незалежності почне курсувати низькопідлоговий трамвай. Про це заявив директор ЛКП «Львівелектротранс»  Орест Козак, повідомляє прес-служба Львівської міськради. За його інформацією, 23 серпня трамвай вийде на маршрут.

Проте, зізнався начальник комунального підприємства,  нова і така цінна покупка міста все ще працюватиме в тестовому режимі. Ймовірно, перших пасажирів у свій салон міський трамвай «Електрон» запросить на День незалежності 24 серпня. Затримку в режимі «тестування» пояснюють тим, що підприємство-розробник допрацьоювує деякі деталі, після чого машину обіцяють експлуатувати по повній на вулицях Львова. Отож, на День незалежності планується, що низькопідлоговий трамвай рухатиметься  маршрутом 9А — із Залізничного вокзалу до площі Соборної.

Нагадаємо, вперше на рейки «Електрон» став ще в середині липня. Повноцінно включити його до схеми  перевезень у Львівській міськраді обіцяли тоді ж. Потім «вихід в люди» перенесли на вересень та, вочевидь, передумали і вирішили приберегти сюрприз до державного свята.

До слова, супер-трамвай «Електрон» -  повністю комп’ютеризована машина,  кожною системою керує спеціальна програма, яка з’єднана з головним комп’ютером. Серед інших характеристик  – клімат-контроль,  Wi-Fi покриття,  комфортні сидіння,  двері,  що відкриваються при потребі, GPS-контроль.

comments powered by HyperComments