День незалежності у Львові: з користю для міського бюджету, проте без гучних імен

Наталя Істоміна  |  Четвер, 15 серпня 2013, 14:57
Цьогорічне святкування Дня незалежності у Львові обійдеться без гучних зіркових імен, проте з користю для міського бюджету. Ірина Подоляк, начальник управління культури Львівської міської ради (ЛМР) розповідає, що на святкування виділено 30 тисяч гривень, тому для організації урочистих заходів, крім бюджетних коштів, залучили ентузіазм, додаткові джерела фінансування, співпрацю та комунікацію.
День незалежності у Львові: з користю для міського бюджету, проте без гучних імен

Керівниця управління культури зазначає, що у ЛМР завжди намагалися не розтринькувати гроші на оплату гонорарів для зірок. Натомість, львів’янам та гостям міста запропонують дещо інший культурний продукт, який буде не менш цікавим.

Програмою святкування передбачено проект «Ранок незалежності» - камерна музика і вранішня кава на проспекті Свободи від оркестру «Віртуози Львова». Поціновувачі традиційної української естради зможуть відвідати концерт Ігоря Богдановича у Парку культури. Біля пам'ятника Шевченкові виступатиме Львівська Державна Академічна чоловіча хорова капела «Дударик».

Окремої уваги заслуговує проект "На Повітряній більше повітря". Для мешканців Левандівки (вулиця Повітряна) розроблена унікальна програма святкування Дня незалежності у їхньому районі. Святкування розпочнеться вже ввечері 23-го серпня о 18.00 із велопрогулянки, яка триватиме до 21.00. Збір охочих відбуватиметься біля ресторану „Тарон”. Пішохідна мандрівка буде організована 24 серпня, розпочнеться о 16.00 біля поліклініки, де буде збір. Крім того на Левандівці будуть різні ярмарки та майстер-класи.

Проект „Планета Львів” також відбуватиметься на Левандівці. Народні доми та Будинки культури Львова разом зі своїми колегами з Польщі та Білорусі реалізували проект транскордонної співпраці, який стосувався діяльності Народних домів та їхнього розвитку. Відбувався обмін колективами, в рамках якого  організовані концерти, майстер-класи та різні навчання. Цей проект має назву  „Ближче один до одного” і  завершується  24 серпня великим концертом у Львові на Левандівці. Виступатимуть колективи з Польщі, Білорусі та України.

На запитання,  чи пов’язане святкування на Левандівці із прагненням покращити її дещо кримінальний імідж Ірина Подоляк відповіла: „Нова доба нового прагне слова”. Жінка зазначила, що стереотипи слід ламати і Левандівка має свою цікаву історію як будь-який район Львова.

comments powered by HyperComments