Працівникам «Арени Львів» досі не віддали близько мільйона гривень зарплати. Міліція шукає винних

Катерина Поліщук  |  Середа, 14 серпня 2013, 16:15
Майже 60 працівників «Арени Львів» кілька місяців чекають на зарплату. Через тривалі роздуми уряду щодо того, чи потрібно брати євростадіон під опіку держави, гроші на утримання арени не виділяли. Заробити ж самостійно тодішньому керівництву не вдалося. Тепер, шукати хто ж «недопрацював» буде міліція за ініціативи Служби безпеки України.
Працівникам «Арени Львів» досі не віддали близько мільйона гривень зарплати. Міліція шукає винних

Точну суму та деталі справи наразі не розголошують. У центрі громадських зв’язків Головного управління міліції у Львівській області зазначили лише, що справу передали лише нещодавно і зараз триває досудове розслідування.

Своєю чергою, в.о. директор «Арени Львів», Роман Черхавий, якого в кінці червня призначили на цю посаду замість Олексія Жуковіна, нещодавно зазначав, що прийняв стадіон з боргом 4,5 млн. грн. Близько 1 млн. грн. з цієї суми - борг перед працівниками. Зараз він чекає на 6 млн. грн., які на утримання стадіону виділив уряд. «Не хочу говорити наперед, але, якщо нам надійдуть ці гроші, то надалі я бачу райдужні перспективи розвитку стадіону»- зазначив Роман Черхавий.

Нагадаємо: «Арену Львів» збудовали спеціально до Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.  Ця спортивна споруда  обійшлася державному бюджету у 2,95 млрд. грн. За цим показником вона увійшла в трійку найдорожчих в історії України (після київського НСК «Олімпійський» та донецької «Донбас-Арени») і стала найдорожчою з розрахунку на вартість одного місця.

Логічно, що утримання споруди такого рівня було не по-кишені Львову. За словами тодішнього директора «Арени Львів» Олексія Жуковіна на утримання арени щороку потрібно 13 млн. грн., з них 3,5 млн. грн. він обіцяв заробити власними силами. Щоправда, для цього необхідно було залучити до утримання стадіону місцевий футбольний клуб «Карпати». Однак почесний президент «Карпат», один з найвпливовіших львівських бізнесменів Петро Димінський, категорично відмовився. Його команда провально зіграла там кілька матчів, і карпатівці відразу охрестили стадіон «нефартовим».

Хоча подейкують, Петро Димінський просто не зійшовся з мером в ціні. Мовляв, за часткове утримання стадіону бізнесмен вимагав в «навантаження» віддати йому десяток комерційно-привабливих приміщень в місті. Стадіон погрожували відключити від електропостачання та водопостачання. За справу взявся голова адміністрації області Віктор Шемчук. Кілька місяців він оббивав пороги міністерських кабінетів. Як наслідок, 24 квітня 2013 року Кабінет Міністрів України постановив передати Національний спортивний комплекс «Олімпійський», Палац спорту й «Арену Львів» в управління Міністерству молоді та спорту. Олексія Жуковіна відразу «попросили піти», а новому директору Роману Черхавому доручили розібратись з боргами.

comments powered by HyperComments