Замість кладовища для тварин міська влада пропонує львів’янам спалювати домашніх улюбленців

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 13 серпня 2013, 15:53
Львівська влада вирішила запропонувати мешканцям міста альтернативу стихійним кладовищам для тварин. Виділяти землю під кладовища, як це роблять в світі, у львівській ратуші наразі не готові, а стихійні захоронення тварин заборонені законодавством України.
Замість кладовища для тварин  міська влада пропонує львів’янам спалювати домашніх улюбленців

Тож з 15 липня львів’яни можуть приносити своїх мертвих домашніх улюбленців до ЛКП «Лев», яке займається наглядом за безпритульними тваринами. Або самостійно відвезти труп безпосередньо в Жовківську філію держпідприємства «Укрветсанзавод», що у с. Воля-Висоцька на утилізацію. Тут рештки тварин і спалюватимуть.

Влада пояснює своє рішення тим, що захоронення трупів домашніх тварин заборонено законом. «Це небезпечно для мешканців, які закопують їх переважно у себе на подвір’ї , чи у парках та лісосмугах» ,- зазначає Олег Юзьків, в.о. начальника ветеринарного відділу Львівської міськради.

Перед тим як забрати мертву тварину, її обов’язково оглядатиме ветеринар, який повинен написати довідку про смерть. «Якщо візуально ми побачимо, що собака чи кіт помер від інфекційного захворювання, то труп тварини ми відправлятимемо в обласну лабораторію ветеринарної медицини для детальнішого аналізу, - каже Надія Улична, ветеринар ЛКП «Лев».

Всі ці послуги коштуватимуть власнику тварини 37 грн. За власне утилізацію потрібно буде платити окремо. За кожен кілограм тварини – 2 гривні 2 копійки.

До слова, у Львові все ж існує неофіційне кладовище для тварин, куди львів’яни привозять і ховають своїх улюбленців. У лісопарку «Зубра», що на Сихові, над кожним мертвим хом’ячком чи котиком височіє саморобна могилка. Люди часто сюди приходять і приносять квіти. Олег Юзьків про це знає і, навіть, казав, що міська влада облаштує офіційний цвинтар для домашніх улюбленців. Виявилось, що це були лише пусті обіцянки.

comments powered by HyperComments