Своїм – все, опонентам – закон. Рава-Руський детектив від «Свободи» триває

Олекса Олич  |  Вівторок, 13 серпня 2013, 13:24
Період літніх відпусток повільно добігає кінця, а пристрасне політичне життя у містечку Рава-Руська на Жовківщині продовжує палати. Особливо після того, як 4 липня було затримано секретаря міськради, тепер вже колишнього члена ВО «Свобода» Любомира Кашубу при отриманні хабара у розмірі 1000 доларів за сприяння у вирішенні земельних справ.
Своїм – все, опонентам – закон.  Рава-Руський детектив від «Свободи» триває

Публічно заявляючи, що не збираються захищати екс-побратима, депутати-«свободівці» зірвали сесію міськради, яка мала усунути Кашубу із займаної посади – вони в повному складі не прибули на засідання, і кворуму, відповідно, не було.

Але на цьому бурхлива діяльність «свободівців» у міськраді не припинилася. Найкращий спосіб злегка «обілити» соратника – це очорнити ще більше іншого. Для цього обрано міського голову Рави-Руської Ірину Верещук. Після того, як вона, виявляється, «не правильно» збирала попередню сесію, законослухняні «свободівці» продовжили боротьбу за правду і справедливість на черговій сесії 9 серпня. Цього разу вони оголосили, що навіть звернуться в прокуратуру щодо порушення законів при скликанні та проведенні сесії. Привід - пропозиція Ірини Верещук на сесії виділити 139 земельних ділянок у новому кварталі забудови одним голосуванням, без належного розгляду на профільній комісії (яка отримала їх тільки напередодні сесії, 8 серпня, а тому не змогла розглянути та прийняти рішення по кожній заяві окремо, а провела лише вибіркову перевірку поданих документів). Юридично грамотні «свободівці» запропонували: сесію не закривати, земельні питання повернути на профільну комісію для детального розгляду, через тиждень провести друге пленарне засідання. Проте достатньої кількості голосів не набрали, а міський голова заявила, що проведення сесії наступного тижня неможливе, оскільки вона планує йти на лікарняний.

Те, що в пропозиціях «свободівців» була раціональна думка та юридичні підстави, очевидно. Щоправда, виглядає так, що приводом для такого принципового відстоювання законності стало те, що до жодної зі 139 ділянок не було інтересу ні в кого з представників їхньої партії. Або ж навпаки, в цей пакет не увійшли ті ділянки, до яких, власне, інтерес був. Але в будь-якому випадку, натяк на махінації (корупцію) зі сторони Ірини Верещук зроблено. Та це ще не все.

Того ж дня з ініціативи «Свободи» міська рада звернулась до прокуратури щодо перевірки фактів стягування з громадян незаконної плати при видачі рішень про виділення земельних ділянок (нібито громадян змушують укладати договір з конкретною фірмою-розробником проектів відведення та сплачувати чималі суми за послуги, які до виділення ділянки не мають прямого стосунку). Чи так воно є, чи ні, прокуратура з’ясує (можливо). Але це звернення дало «свободівцям» ще один привід натякати, що, мовляв, Ірина Верещук поспішала провести «пакет-139», щоби «хтось» зумів заробити на укладенні ще 139 договорів до розслідування прокуратури. Отже, у неї, мабуть, був тут свій, інтерес. Запах корупції, одначе!

Ось так, ставши зненацька знавцями законодавства та регламенту роботи органів місцевого самоврядування, «свободівці» крок за кроком (де заявами, де натяками) повертають ситуацію в Рава-Руській міській раді в протилежному напрямку. Скоро виявиться, що їхній екс-побратим Ярослав Кашуба – практично безневинне ягня, а справжній супер-корупціонер, який смокче гроші з людей – міський голова Ірина Верещук

 

 

comments powered by HyperComments