Невдовзі стартуватиме школа театру „Голос традиції”

Наталя Істоміна  |  Вівторок, 13 серпня 2013, 11:17
Представники театрального центру „Слово і голос” презентували Школу театру „Голос традиції”, яка невдовзі стартуватиме у Львові. Функціонуватиме проект як школа, яка втілюватиме в життя місію передачі знань, живі традиції нашої землі.
Невдовзі стартуватиме школа театру „Голос традиції”

Організовує Школу театру львівський муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр „Слово і голос”, заснований у 2010 р. Цьогорічна сесія  Школи театру відбудеться 18 – 24 серпня вже втретє. Тема сесії: „Дозвольте сповідатися перед вами” присвячена 80-річчю з дня народження Єжи Гротовського. Цьогорічна Школа театру базуватиметься на принципах театру Єжи Гротовського, Кліма та Сергія Ковалевича. Матеріалом стануть традиційні пісні Полтавщини народного ансамблю „Древо”.

Наталія Половинка, художній керівник центру „Слово і голос”, лауреат національної премії ім. Т. Шевченка розповідає, що школа, яка буде невдовзі відкрита, базується на традиційній пісні. Школа в рамках театру, в засобах театру, тому що театр це простір і технологія, яка створює можливість жити пісні і оберігає її як заповідник від холодних вітрів соціуму. „Ми створюємо живу школу традиції, яка базується на художній традиційній формі пісні, і яка все-таки спрямована на те, щоб знаходити в сучасній людині можливості першозв’язку із джерелом” – розповідає жінка.

Про свою діяльність Наталія Половинка висловлюється доволі неординарно. „Я розумію, що ми вирощуємо орхідеї у пустелі” – стверджує п. Наталія. На запитання чи під словом пустеля мається на увазі суспільство, жінка відповіла ствердно. Художній керівник „Слова і голосу” вважає, що всі фестивалі крім „ГОГОЛЬFEST”, які пропагують народну культуру мають дуже опосередковане відношення до автентичних традицій. На підтвердження своїх слів Наталія Половинка порівнює народні фестивалі і традиції із „Кока Колою”  та водою.

Школу театру „Голос  Традиції” триватиме 7 днів. Її безпосередніми учасниками будуть актори, співаки та режисери. Робота у групі буде закритою, проте щодня о 19.00 відбуватимуться відкриті зустрічі, перегляди, лекції, які зможуть відвідати всі охочі.

comments powered by HyperComments