Садовий будиночок: Мер Львова показав свій дім за 4 млн. грн. в елітному районі міста

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 2 серпня 2013, 10:58
Втомившись від закидів депутатської більшості ВО «Свобода», щодо його майбутнього помешкання, мер вирішив зробити «хід конем» - і, поки депутати у відпустці, показав свою майбутню домівку ... журналістам.
Садовий будиночок: Мер Львова показав свій  дім за 4 млн. грн. в елітному районі міста

Чия хата? Жінчина!

Міський голова Львова Андрій Садовий  нарешті визнав – триповерховий будиночок на вул. Стрілецькій, 1, який преса та депутати приписували йому ще торік, будується саме для його сім’ї.

«Мріяти про квартиру ми почали коли діти в школи пішли. До того, спочатку жили в орендованій. Останні 11 років мешкали у двоярусній квартирі на вул. Рудницького», - розповідає Андрій Садовий.

«Починай з того що ми мешкаємо на 6 поверсі в будинку без ліфта. І маленьких дітей мама кожного дня на прогулянку виносила з коляскою. Продукти носила...» - енергійно перериває чоловіка Катерина Кіт-Садова.

«Ми завжди хотіли будинок, але часу вибирати не було. А тут обставини нас притиснули. Сім’я сказала, що додому не впустить, а вони мають кількісну перевагу... – розводить руками мер.

І не тільки, адже саме дружина мера володіє сімейним бізнесом – до минулого року вона була власницею 80 % акцій ПрАТ «Люкс», до якого належить кілька найвпливовіших ЗМІ у Львові (радіо «Люкс», ТБ «24 канал», інформаційна агенція zaxid.net). Торік вона продала 3 % акцій підприємства за три мільйони гривень, власне для придбання будинку.

До слова, попередній власник новобудови – Роман Юськів (колишній партнер Андрія Садового по бізнесу та член Християнсько-демократичної партії, яку мер підтримував на останніх виборах міської ради) угоду уклав саме з Катериною. Тож запитання - хто в домі господар, в родині не ставлять.

Садибка на  Кайзервальді 

Триповерховий будиночок загальною площею майже 700 кв. метрів розташований у підніжжя Чернечої гори, недалечко від скансену «Музей архітектури і побуту Шевченківський гай». Поруч мальовнича одно-двоповерхова забудова. Будинок мера суттєво вирізняється на фоні звичайних приватних будинків. Блищить мідними ринвами і червоніє екологічною дахівкою. Із загальної площі 234 кв. метри. сьогоднішня квартира мера має загалом 158 кв. метри. Гараж на дві машини. Поруч є ще дві новобудови, які по масштабах можуть зрівнятися з цим будинком.

Зараз це недобудований дім, однак вже у лютому наступного року мерське подружжя з п’ятьма дітьми та батьками Катерини, має намір остаточно переселитись з трикімнатної квартири багатоповерхівки на вулиці Рудницького в елітному районі Новий Світ до не менш елітного району Кайзервальд.

//Прес-служба Львівської міської ради

Мер  буде мати власний стіл і пса!

Андрій Садовий давно мріяв облаштувати собі кабінет. Масивний письмовий стіл мер купив ще коли тільки заселявся у свою квартиру на Рудницького.

 «Його краном заносили на шостий поверх, а пізніше так само виносили…Бо місця не вистачало. Зараз він на зберіганні у друзів. Сподіваюсь, вони пам’ятають, що це мій стіл», - жартує мер.

Перша леді Львова як правдива господиня мріє про комору, де зможе зберігати продукти привезені «з села». «Тато вирощує якусь картоплю, буряки на селі, і ми все зберігаємо на балконі. Взимку, як холодно, то нічого, а влітку - все швидко псується. Тож ми продукти возимо щонеділі невеликими партіями», - каже Катерина.

Теща Садового планує облаштувати оранжерею і клумби, а дітям, наразі, слова не давали. Тут вони ще не були, однак Катерина вже переймається, що вони захочуть завести якусь тварину.

«Йосиф (четвертий син) - ми його називаємо фермером. Він на все літо їздить в село. Недавно бідкався, що в діда все є: качечки, курочки, а от корови нема. Я думаю, якщо він візьме на себе цю відповідальність, то принаймні козу можна спокійно купити,- каже Катерина Кіт-Садова.- Це, звичайно жарт, але собаку точно заведемо. Господар має мати пса!»

Гроші скінчились, тому ремонт мінімалістичний. Охорони і домогосподині –не буде.

Облаштовувати будинок будуть у мінімалістичному стилі. Витративши майже 4 млн. на його придбання, мер на дорогий ремонт розщедрюватись не хоче. «Зараз шукаємо людей, які дороблятимуть будинок. Вибиратимемо за співвідношенням «ціна-якість». Хочу зробити так, щоб через рік ремонт не довелось переробляти» - планує Андрій Садовий.

Щодо подвір’я, то загалом ділянка з будинком має заледве 10 соток. Однак  поруч з майбутнім обійстям Садових стоїть стара недоглянута двоповерхова вілла, а позаду неї сад. Хто там мешкає – мер не знає, але високий паркан  між сусідами будувати не збирається. Кажуть, що будинок облюбували безхатченки. На одній зі стін видніється традиційний напис «Андрія», які якогось року в ніч з 12 на 13 грудня пророче написали місцеві бешкетники.

Повз особняк родини Садових проходить пішохідна стежка, яка провадить туристів у скансен. Тож можна вважати, що на маршруті з’явився ще один туристичний об’єкт. Якщо буде невисокий паркан, а мер вважає, що йому «нема чого приховувати від громади», то на мерське обійстя зможе заглянути кожен.  Адже й охорону мер божиться не наймати. Так само як і домогосподиню. Все  своїми силами.

Нема ліпшого, як добрі сусіди

Цікаво, що майбутні сусіди Садового  ще два роки тому скаржились йому ж на це будівництво.  У 2011 році мешканці вулиць  Стрілецької та Мучної звертались до міського голови з вимогою заборонити масштабні будівельні роботи, які проводила фірма-забудовник на вул. Стрілецькій, 1. Тоді на невеличку ділянку в кілька соток «Камазами» возили землю, абсолютно змінюючи природній ландшафт. Люди, які мешкали поруч, дуже хвилювались, що відбудеться зсув грунту і їхні домівки засипле землею. Окрім цього, вузькі вулички вщент розбили вантажівки. Щоправда про те, що там будуватиметься мер, мова ще не йшла. Справу швидко залагодили, дорогу відремонтували, а на ділянці почали зводити будинок.

Зараз сусіди дуже тішаться з того, що поруч мешкатиме мер, і чекають на ще кращу дорогу. «Файно, що тут мер поселився. Його діти будуть ходити до мене колядувати»,- каже пан Ігор. Хоча є й не дуже задоволені. Сусід навпроти, який працює таксистом, скептично ставиться до такого панібратства: «Мер, той мер – яка різниця...».

Квартира без мера.  Дорого.

Щодо теперішньої квартири мера на вул. Рудницького, то її можливо виставлять на продаж наступного року. Роман Юськів, який взяв квартиру в рахунок доплати за будинок, наразі не може чітко сказати чи він сам в ній житиме з сім’єю, чи продаватиме. Але каже, Що ажіотажу довкола неї немає.

«Там є свої нюанси. З одного боку, це шостий поверх, а з іншого - будинок в дуже гарній місцевості. Велика квартира, але - мансардне приміщення. Ми ще з жінкою не вирішили остаточно. Може будемо жити там, а може продамо. Будемо мати живі гроші, розрахуємось з забудовниками, а там побачимо. Врешті до лютого там мешкає мер», - резюмує Роман Юськів.

 

 

comments powered by HyperComments