Євро-2012 не допомогло. Інвесторів на Львівщині чекають через півтора року

Катерина Поліщук  |  Четвер, 1 серпня 2013, 17:31
Обласні чиновники тішать себе покращенням інвестиційного клімату на Львівщині. Іноземні інвестори покращення не бачать.
Євро-2012 не допомогло. Інвесторів на Львівщині чекають через півтора року

Попри те, що Львівщина посідає п’яте місце серед областей України по залученню іноземних інвестицій, серйозних інвесторів тут очікують не раніше ніж через півтора роки.

«Щотижня в мене є мінімум одна, а інколи, декілька зустрічей з іноземними інвесторами. Приїжджають цілі делегації з послами і посадовими особами», - запевняє директор департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА)  Денис Шмигаль.

Щоправда, Віктор Борщевський, доктор економічних наук, дещо пригашує запал обласного чиновника. Мовляв, великі іноземні інвестиції прийдуть на Львівщину лише за умови підписання Україною Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом та й досвід показує, що між першими домовленостями та входженням інвестора минає не менше року-півтора.

 Європейська бізнес-асоціація (ЄБА) каже про  загальне зниження інвестиційної привабливості України загалом. Зокрема, щорічні опитування ЄБА свідчать, що інвестори вважають інвестиційний клімат в Україні стабільно непривабливим. 85 % опитаних вважають, що жодних змін на краще не сталося.  Такі  висновків ЄБА отримала з опитування  155  топ-менеджерів членських компаній Асоціації.

 

comments powered by HyperComments