Одинадцята річниця Скнилівської трагедії. Тоді військовий літак забрав життя 77 людей

Юлія Миколишин  |  Понеділок, 29 липня 2013, 14:20
Минула одинадцята річниця з дня, коли через авіакатастрофу загинуло 77 людей та ще більше 100 отримали травми. Саме 27 липня на Скнилівському летовищі у Львові злощасний Су-27 врізався у натовп людей. Жахливу подію згадали молебнем за душі загиблих. За їх кількістю трагедія у Львові вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.
Одинадцята річниця Скнилівської трагедії. Тоді військовий літак забрав життя 77 людей

У капличці на Скнилові відбулася поминальна екуменічна служба, рідні загиблих та городяни традиційно прийшли із фотографіями жертв авіашоу до каплички і на місце падіння літака. Живі жертви фатального авіашоу молилися на могилах своїх дітей, онуків, чоловіків і жінок, батьків.

Нагадаємо, трагедія 27 липня 2002 року сталася під час демонстрації фігури вищого пілотажу, коли раптово літак Су-27 спікірував на людей. Суперечки про причини аварії тривають досі. Серед них називають і несправність літака, і непродуманість виступу, і відсутність у льотчиків льотної практики.

«Сьогодні виповнюється 11 років із дня Скнилівської трагедії. Львів у траурі. У цей день у Львові загинуло 77 львів’ян – це велика втрата для міста. Я молю Господа Бога, щоб він назавжди тримав Львів під своєю опікую», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. Його ж розпорядженням з міської казни потерпілі отримають матеріальні виплати. Як завчають у Львівській міськраді, одна особа отримає десять тисяч гривень. Ще двадцять сім – по дві тисячі гривень. У середньому кожному постраждалому в Скнилівській трагедії держава виплатила компенсацію у 55 тисяч гривень.
 

comments powered by HyperComments