Книга під “Львівське”: дегустаційна презентація книги Піта Брауна у Львові

Оля Юречко  |  Середа, 24 липня 2013, 08:40
Логічним продовженням “культурної” бесіди про культові кав'ярні та клуби (“Чи можна продавати їжу і культуру?”) міг би стати захід, що відбувся вчора у пабі “Mons Pius” та присвячувався культурі споживання пива.
Книга під “Львівське”: дегустаційна презентація книги Піта Брауна у Львові

У всякому разі таке враження складалося до того, як я відвідала дегустаційну презентацію (а разом з тим презентаційну дегустацію) книги відомого британського журналіста та блогера Піта Брауна «Зустрінемось у пабі», присвяченій пабній культурі Європи.

Конкретно і невимушено поговорити чи то про книгу, чи то про пабну культуру, а  чи просто випити пива в інтелігентній компанії під інтелектуальну бесіду (дегустація якого відбувалася у ході обговорення) зібралося чимало поціновувачів чи то останнього, чи то першого. Бесіда виявилася напрочуд інформативною та цікавою, набагато перевершивши обіцянки організаторів заходу.

Спочатку на гостей чекала захоплююча розповідь автора про історію пивоваріння у Британії, підсилена демонстрацією слайдів та невимушеними жартами письменника. “Назва книги “Зустрінемось у пабі” - така, бо так починаються більшість жартів у Британії. Я почав писати цю книгу, бо мені здалось, що дуже часто ми пишемо про історію занадто серйозно, але коли ми п’ємо пиво, ми гарно проводимо час, тому історію пива треба писати з гумором”, - зауважив Піт Браун.

Справжнім подарунком, почасти, можливо, і вартіснішим, ніж історія пива британського від пана Брауна стала лекція відомого історика, журналіста, автора пивних маршрутів Львовом Ігоря Лильо, який з колоритним галицьким гумором розповів про історію львівського пива, особливості галицької кухні та повідав гостям заходу цікавинки пивного життя львівських кнайп.

Про особливості книги “Зустрінемось у пабі”  дослідник зазначив: “Книга Піта - це історія одного із важливих фрагментів європейської цивілізації. Те без чого, фактично, особливо Європу уявити неможливо. Це надзвичайно важлива розповідь про те, як змінювався навколишній світ. Для мене у цій книзі є два відкриття. Перше: місто, у якому я живу, яке я безмежно люблю, розвивалося одним голосом, одним кроком і одним ритмом з усім цивілізованим пивним світом до 1939 року. Друга річ — це те, що ця книга відкриє для тих, хто її прочитає, дуже несподівані речі про те, яким чином пивна європейська культура привела до глобальних змін і ці зміни продовжуються дотепер”.

По закінченні презентації книги Піта Брауна  “Зустрінемось у пабі”  та жвавої  дискусії між гостями та організаторами, усіх чекала професійна дегустація пива від  “Львівського”  та автограф-сесія з автором.

Повертаючись до зактуалізованого позавчора і зазначеного вище запитання, чи можна продавати їжу і культуру, після такого інтелектуального пивного перформенсу з упевненістю можна стверджувати, що у Львові вміють продавати і їжу, і пиво, і культуру, а кількості і якості наших культових закладів може позаздрити будь-яке місто Європи.

 

 

comments powered by HyperComments