«Рогате» диво. Трамвай із клімат-контролем та навігатором покаже себе у вересні

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 23 липня 2013, 16:32
Новий трамвай виробництва Львівського заводу «Електрон» пройшов ключові випробовування. Як зазначають розробники машини, тести показали, що його без проблем можна використовувати на міських коліях. Не зважаючи на 30-метрову довжину, «рогатий» легко проходить усі повороти та готовий хоч зараз вже виїжджати на рейс. На який саме маршрут скерують диво-техніку, у львівській мерії ще не вирішили.
«Рогате» диво. Трамвай із клімат-контролем та навігатором покаже себе у вересні

Вагаються між 2-м та 6-м сполученнями, які невдовзі повністю будуть пристосовані до низькопідлогової техніки. У вересні, обіцяє мер Садовий, «Електрон» вже возитиме львів’ян.

Низькопідлоговий трамвай виробництва Львівського концерну «Електрон» місто придбало за 12 мільйонів гривень. Владоможці кажуть – закордонні аналоги щонайменше вдвічі дорожчі. Машина  – повністю комп’ютеризована,  кожною системою керує спеціальна програма, яка з’єднана з головним комп’ютером. Серед інших переваг техніки  – клімат-контроль,  Wi-Fi покриття,  комфортні сидіння, двері? що відкриваються при потребі, GPS-контроль.

«Рогатий» вже пройшов всі ключові випробовування, кажуть його розробники, тож готовий до виїзду на львівські колії. Буквально учора завершили випробовування, що стосуються безпеки , гальмівних систем та отримали позитивні результати.

 Наразі мер Андрій Садовий не готовий сказати, скільки Львів закуповуватиме таких трамваїв. За першу машину, каже він, місто  поки що сплатило лише 30 відсотків  вартості. А от  водіям, які удостояться їздити на цьому «комп’ютері на колесах», обіцяють суттєво вищу зарплату.

Їздити  на новому «Електроні» львів’яни зможуть вже з вересня – обіцяють чиновники. Разом з ним на маршрути вийдуть ще  5 трамваїв, придбаних у Німечиині. Вони вже  були у вжитку, але збереглися в доброму стані, кажуть електротрансівці. За кожен з них місто заплатило по півмільйона гривень.

comments powered by HyperComments