Читають всі: у Львові відбувся вечір поезії молодих авторів

Наталя Істоміна  |  П'ятниця, 19 липня 2013, 10:22
Літературна тусівка „Берег” ініціювала у Львові вечір поезії молодих авторів. Як зазначають організатори, мета заходу - пошук поетичних талантів та їх популяризація. Молоді автори змагалися у поетичній майстерності, яку оцінювали члени журі і гості заходу. Вибір автора відбувався за системою 50/50. Половину влади мали глядачі, половину журі в складі Ольги Філіпової, Олесі Мельник та Ірини Загладько.
Читають всі: у Львові відбувся вечір поезії молодих авторів

З допомогою конкурсу був обраний автор, котрому буде надана сесія звукозапису його віршів в авторському читанні. Також було зазначено, що з’являються можливості для того, щоб видавати книги. Поети, які будуть активними у конкурсах, матимуть можливість видати власну книгу, щоправда не у твердій обкладинці. Щодо аудіозаписів, то автор може використовувати їх на свій розсуд. Літтусівка у свою чергу, має на меті залучення записаного матеріалу в радіоефіри західних радіостанцій.

На вечорі презентували свою творчість такі молоді автори, як Вікторія Кухарук, Джон Гнатів, Ліна Ковальчук, Юлія Шпилюк, Роман Миронов, Марта Гриновець та Михайло Малкуш.

Юні дарування писали здебільшого про нещасливу любов. У дівчат ця тема була обіграна дещо сентиментально, тоді як хлопці додали до поетичних рядків нотки жорсткості і боротьби. Ліричні герої дівчат не збиралися боротися за своє щастя.

У потоці лірики виділилися неординарні вірші Ліни Ковальчук. У її творах знайшлося місце коханню, політичній сатирі та релігії. „Наша країна перша по темпах поширення СНІДу та проституції, Ну, хоч десь ми перші, Наш парламент захлинають дурні дискусії бридких і вгодованих шершнів… ” – запевняє автор у поезії „Крок”.

ceteratura.ru

Спеціальним гостем заходу стала Катерина Міхаліцина. Вона декламувала власні поезії, а також розповіла присутнім, що вона не лише письменниця, але й мама двох дітей і володорка кубинських тарганів. Останніх її діти тримають як домашніх улюбленців, оскільки завести хом’яка турботлива мама не дозволила.

Переможцем конкурсу став Михайло Малкуш. Його головною конкуренткою була Ліна Ковальчук. Дівчина здобула більше голосів від гостей, проте журі надало перевагу Михайлу.

На поетичному вечері, окрім конкурсантів, всі охочі могли декламувати свої вірші.

Слід зазначити, що присутні робили це із задоволенням. Атмосфера вечору видалася надзвичайно теплою і творчою. Публіка пройнялася емоціями, які намагалися донести поети.

comments powered by HyperComments