Нечисте прибирання. Прокуратура шукає кошти, виділені на догляд за чистотою на вулицях

Юлiя Миколишин  |  Четвер, 18 липня 2013, 17:18
Кілька сотень двірників сьогодні знову прийшли під стіни Львівської мерії, вимагаючи підвищення зарплати. Однак, на відміну від попередньої акції, яка була наприкінці червня, пікетом комунальники не обмежилися. Вони буквально прорвалися усередину ратуші, відтіснивши правоохоронців. Депутатам і чиновникам, щоб потрапити на сесію, довелося пробиратися через щільний кордон двірників.
Нечисте прибирання. Прокуратура шукає кошти, виділені на догляд за чистотою на вулицях

Попереднього разу двірники пікетували львівську мерію 27 червня, однак з того часу – кажуть вони - нічого не змінилося. Люди і далі отримують в середньому тисячу гривень на місяць.

«То не є життя! Я роблю від 6 до 4 години, на пивши, не ївши, ані окурка на моїй території - все чисто як в церкві! Так не можна! Якщо хтось робить на совість, дайте якусь премію», - озвучила журналістам свої претензії двірник пані Софія.

Натомість чиновники зі своєї дзвіниці розводять руками, мовляв, немає грошей і причина у тому,  що коштів у бюджеті виділили занадто мало і до кінця року їх не вистачить     

Депутати ж, навпаки, з документами в руках доводять - грошей виділили достатньо. І не їхня вина у тому,  що районні адміністрації використали кошти наперед  на «не зовсім зрозумілі роботи». Так, на грудень цього року,  коли починаються інтенсивні снігопади,  коштів на прибирання залишиться лише 600 тисяч гривень – це при потребі у понад 3 мільйони.

Куди поділись гроші, виділені на прибирання, має з’ясувати прокуратура Львова -  депутати ще в кінці червня звернулися з проханням провести розслідування щодо нецільового використання бюджетних коштів. Відповіді від правоохоронців наразі немає.    

comments powered by HyperComments