У перевізників "прорізався апетит". Мер запевняє, що це через надмірні емоції та чекає на дії

Юлiя Миколишин  |  Четвер, 18 липня 2013, 09:49
За проїзд у маршрутках Львова скоро доведеться платити більше. Перевізники спершу наполягали на підвищенні вартості до трьох гривень. Тепер кажуть, кожне АТП самостійно визначатиме рентабельну для себе ціну на квиток. Крім того, введуть обмеження на перевезення пільговиків – скоротять кількість категорій, які матимуть право на безкоштовні поїздки. Нововведення обіцяють вже в серпні. Проте поступово – не всі одразу.
У перевізників "прорізався апетит". Мер запевняє, що це через надмірні емоції та чекає на дії

Аргументи на користь підняття вартості проїзду у перевізників залишилися ті ж самі, що й раніше  – підвищення цін на пальне, необхідність гідної зарплати водіям та ремонт маршруток. А також - відсутність відшкодування за перевезення пільгових пасажирів. До Львівської міської ради на розгляд спершу подали вартість проїзду в 3 гривні. Проте зараз перевізники кажуть, ціна за квиток буде щонайменше ще на 20 відсотків вищою.

 « Ми маємо повне право самостійно змінити вартість проїзду. При чому ми розуміємо, ми втрачаємо пільгу. Пільгу згідно чинного законодавства на відшкодування ПДВ. Ми тоді стаємо платниками ПДВ і маємо право його відшкодовувати. Це звичайно є достатньо неприємний факт в першу чергу для тих, хто буде користуватися транспортом. Тому що йому доведеться платити на 20 відсотків дорожче», - резюмує  голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка.

Вартість за проїзд кожне АТП встановлюватиме свою – рентабельну для підприємства. Також кожен перевізник визначатиме, кого везти безкоштовно, а кому відмовити у безоплатному проїзді – зараз вже відомо, що кількість категорій пільговиків значно скоротять. Звісно, такі зміни не дуже подобаються львів’янам. Керівники АТП запевняють, що розуміють непопулярність свого рішення. І вже навіть знають, як покращити ситуацію з перевезеннями не за кошт пасажирів. Наприклад, пропонують щоб місто відшкодовувало підприємствам різницю в тарифах. Тоді б львів’янам не довелося платити зі своїй кишені більше. Проте, чомусь з такою пропозицією вони поки не зверталися до міської влади.

Реакція міського голови на заяви перевізників чомусь нагадує позу страуса. Таке враження, що він не хоче чути і тим паче – вірити у серйозність намірів керівників АТП.

 «Я думаю, що здоровий глузд буде домінувати і для перевізників в  тому самому варіанті також. Мені важко собі уявити, що вони підуть на такий непродуманий крок. Можливо, це емоційна заява. Заяви і конкретна дія – це велика різниця. У Львові завжди лунає багато заяв. Я буду приймати рішення, враховуючи дії», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

comments powered by HyperComments