Розваги, мистецтво, благодійність. До Львова завітає знаменитий „Цирк Кобзов”

Наталя Істоміна  |  Понеділок, 15 липня 2013, 16:45
Цього літа Львів на деякий час стане епіцентром циркового мистецтва. З 19 липня до 15 вересня у місті гастролюватиме „Цирк Кобзов”. Про особливості організації та майбутні сюрпризи на сьогоднішній прес-конференції розповіли Микола Кобзов, засновник цирку, Емануель Фаріно, італійський дресувальник та Роман Грицевич, депутат Львівської міської ради.
Розваги, мистецтво, благодійність. До Львова завітає знаменитий „Цирк Кобзов”

Микола Кобзов обіцяє, що  „Цирк Кобзов” стане видовищем європейського рівня. Програма заходу передбачає циркове шоу „VIVAT”  та шоу „Madness”, номер з левами та тиграми дресирувальника Емануеля Фаріно, виступи хореографів, ілюзіоністів, фокусників, повітряних гімнастів та акробатів. Найменші відвідувачі зможуть відвідати зоопарк, тераріум, „Динопарк” а також поспілкуватися з героями мультфільмів: „Маша та Ведмідь”, „Губка Боб”  та багато ін.

Однією з родзинок циркового шоу стане „Динопарк”. Організатори обіцяють що діти матимуть змогу побачити динозаврів, доторкнутися до їхніх кісток  і навіть поговорити з живим динозавром. На запитання журналістів, де виготовлені рептилії, Микола Кобзов відповів: „Ви не повірите! У Китаї!”. Проте запевнив, що динозаври відмінної якості.

У рамках заходу відбудеться благодійна акція  „Подорож до казкового світу „Цирку Кобзов”.  Роман Грицевич розповідає, що акція передбачає 2 благодійних дні, під час яких цирк зможуть безкоштовно відвідати діти із сиротинці, хворі діти а також малюки із малозабезпечених сімей. Один день буде виділений для дітей зі Львова, а інший для дітей з області. Які саме це будуть дні – поки що невідомо. Всього для дітей буде виділено 2400 місць.

Микола Кобзов із цього приводу зазначає, що цирк – це дитинство. Тому не правильно позбавляти дітей дитинства тільки тому, що вони не мають коштів на білет. Засновник цирку не вбачає у цій акції чогось високого чи особливого. На його думку так повинно бути.

На прес-конференції також було зазначено, що переконати світових артистів високого рівня працювати в Україні доволі складно. Крім того, у самій країні є достатньо проблем, одна з яких – дороги. Микола Кобзов розповідає, що Емануеля Фаріно неприємно вражають наші дороги, проте він терпить ці труднощі заради українських людей. Італієць дивується: „Як у ТАКИХ людей, можуть бути ТАКІ дороги?”

Метою грандіозного дійства є продемонструвати справжнє циркове мистецтво і відірвати дітей від комп’ютерів та Інтернету. Організатори обіцяють по-справжньому феєричне дійство. У цьому не дозволяє сумніватися сума, вкладена у майбутнє шоу – 5,2 мільйони доларів. Вартість квитків буде – 100-250 гр. На наступний рік організатори обіцяють здивувати львів’ян цирковим фестивалем. 

Судячи з анонсів, „Цирк Кобзов”  буде дійством, яке знищить стереотипну асоціацію цирку з клоунами, яких діти іноді побоюються.

comments powered by HyperComments