Пік вступної кампанії минув. На деякі спеціальності конкурс сягає до 80 заяв на одне місце

Юлія Миколишин  |  Понеділок, 15 липня 2013, 10:32
Комп’ютерні технології, право, туризм та іноземні мови. Такими є найбільш популярні спеціальності серед львівських абітурієнтів. Серед вишів уже традиційно найбільші конкурси у трьох університетах - Львівській політехнікці, ЛНУ імені Франка, і у медичному універі. Тим часом, пік напливу абітурієнтів схоже вже минув - великих черг у приймальних комісіях немає.
Пік вступної кампанії минув.  На деякі спеціальності конкурс сягає до 80 заяв на одне місце

Суттєвих змін та особливостей у цьогорічній вступній кампанії експерти не спостерігають. Єдина відмінність від попередніх років – відсутність черг до приймальних комісій. Як пояснюють відповідальні секретарі – електронна система прийому  заяв цьогоріч працює без збоїв.

«Цього року нам простіше працювати, тому що єдина база з питань освіти працює з першого дня і ми маємо можливість і реєструвати заяви без проблем, і приймати електронні заяви. Спочатку було співвідношення 50 на 50, зараз змінилася ситуація 65 % паперових заяв з 21 тисячі і 35 % - електронних заяв», - зазначив відповідальний секретар приймальної комісії Львівського університету ім. І. Франка Олег Бовгира.

Така ж ситуація і у Львівській політехніці, куди подали документи для вступу вже понад 20 тисяч абітурієнтів. Цьогоріч до цього вишу кількість заяв від пільговиків подвоїлася. Однак популярність спеціальностей незмінна: на деякі спеціальності конкурс сягає до 80 заяв на одне місце.

«Найбільше поданих заяв - на ІТ-технології. Йдеться про комп’ютерні науки, інженерію, правознавство, туризм, напрями економічного блоку, аудит. Що ж до конкурсу на одне бюджетне місце – тут лідирує правознавство», - повідомив відповідальний секретар приймальної комісії НУ "Львівська політехніка" Олег Давидчак.

Час для подачі заяв збігає наприкінці місяця. На творчі спеціальності - взагалі до 20-го липня. Тим часом ще триває розгляд апеляцій, поданих під час зовнішнього оцінювання. Так, на розгляді  центрів тестувань перебуває біля тисячі скарг абітурієнтів на результати  ЗНО.

 

comments powered by HyperComments