„Культурні концерти” серед тижня: Банальна назва з небанальною метою

Наталя Істоміна  |  Неділя, 14 липня 2013, 00:58
Незабаром у Львові буде реалізовано нетиповий проект „Культурні концерти”. Це особлива серія концертів, котрі повинні підігріти цікавість до молодих гуртів.
„Культурні концерти” серед тижня: Банальна назва з небанальною метою

Банальна назва пов'язана із зовсім небанальною метою, оскільки проект покликаний популяризувати культуру акустичної авторської музики, познайомити львів'ян з гуртами інших міст  та підтримати талановиту молодь, розширивши її аудиторію.

Ідея проекту виникла приблизно 2-3 роки тому. Від самого початку проект повинен був стосуватися культури Львова. Тоді виник великий паблік  „Вконтакті ”  і на „Фейсбуці”   „Культурні події Львова”.  Там анонсуються всі заходи, які відбуваються у Львові. Переважно вони не є комерційними. Згодом виникло ще  два проекти: літературні вечори (читання віршів відомих авторів і молодих поетів) та концерти.

Концерти відбуватимуться 17 липня, 31 липня  і  7 серпня. Між  17 та 31 липня буде тиждень перерви, оскільки у цей час триватиме фестиваль „Франко.Місія”.

Всі намічені концерти проводитимуться по середах. У Львові не звикли до подій всередині тижня, оскільки традиційно більшість заходів відбувається на вихідні. По середах найбільш незаповнена ніша у культурному просторі міста. Крім того, зазвичай вівторок і середу організатори дійств розглядають для створення подій у другу чергу.  Тому саме середа видалась організаторам найоптимальнішим варіантом для такого оригінального проекту.

Організатори  „Культурних концертів” привідкрили завісу таємничості перед першим концертом 17-го липня. У цей день гостей розважатиме гурт „Шафа Шамана”. Учасники гурту грають романтичну лірику і водночас самі пишуть пісні. Тематика творчості  балансує на межі між пісенною лірикою і поезією. У словах пісень є цікаві метафори і образи, також закодовані меседжі.  На концерті буде виконано мінімум 17 пісень. Саме на цьому концерті гурт продемонструє гру на гітарі і клавішах і потішить публіку  двома  голосами.

Наступний концерт у рамках проекту  „Культурні концерти”  буде 31-го липня. Концерт буде сольним - виступатиме Freddy Marx Street . Він має американську стилістику музики.

comments powered by HyperComments