Жертви клофеліну. Зловмисники викачали із наївних більше 120 тисяч гривень

Юлія Миколишин  |  Четвер, 11 липня 2013, 11:45
Двоє вихідців з Кавказу та дві мешканки Львівщини у нічних клубах Львова підсипали людям психотропні речовини, а потім грабували своїх жертв, як кажуть, «до нитки». Зловмисники у потерпілих забирали гроші, коштовності та мобільні телефони. Правоохоронці вже встановили шість таких фактів. Загальна сума вкраденого вражаюча – «клофелінщики» нажились на наївних жертвах більше ніж на 120 тис. грн.

За даними львівської міліції незаконним промислом кримінальний «квартет» займався щонайменше два роки. Ареал їхнього бізнесу – це  центральні нічні клуби Львова. «Дівчата виступали як приманки. Вони відвідували нічні розважальні заклади.  До них підходили мужчини,  зав’язували знайомства. Випивали разом. Після цього дівчата додавали клофелін в спиртні напої  чи в соки громадянам», - розповідає начальник УБОЗ ГУ МВСУ  в Львівській області  Василь Телиця.

Один  з таких  ошуканих молодиків  пригадує, як його нова знайома підпоїла пивом вже у таксі. Дівчина відвезла його за місто. Відійшла начебто поспілкуватися по телефону і вже не повернулась. Далі, замість обіцяної близькості з вродливою панянкою, хлопця чекала зустріч з двома  азербайджанцями. «Підходять два мужики до мене кавказької національності. Підійшли, без ніякої розмови почали мене бити. Хвилин 20 вони мене били, після цього знепритомнів, коли відійшов, побачив, що в мене вкрали золотий ланцюжок, телефон, гроші», - розповів про свої нічні гуляння потерпілий Віталій.

Таких злочинних епізодів міліція задокументувала вже шість. Загальна вартість майна, яким заволоділи бандити становить понад 120 тисяч гривень.

Причому свої афери охочі до легкої наживи організовували  не лише у Львові, а й на виїзді. Під час таких «гастролей» на Київщині їх і затримали. Причому спіймали якраз на підготовці до чергового «виходу в світ».

Зі слів правоохоронців, вони вже завершили досудове розслідування по цій справі. Один з кавказців, організатор групи,  під вартою, решту співучасників утримують під  домашнім арештом.

comments powered by HyperComments