Десяте міжнародне ралі «Галіція» - черговий етап Чемпіонату України промчить землею Львівщини

Оля Юречко  |  Середа, 10 липня 2013, 22:40
Десятий чемпіонат з ралі «Галіція», що відбудеться на цих вихідних, стане справжнім видовищем для шанувальників автомобільних перегонів. А ще він матиме цього року купу «фішок», серед яких участь заокеанських спортивних комісарів, кілька фан-зон та ефективна організація роботи журналістів. Про це та багато іншого 10 липня львівським журналістам розповідали організатори заходу на відкритій прес-конференції, присвяченій Міжнародному ралі «Галіція», яке відбудеться на Львівщині 12-13 липня.

За словами спортивного директора Чемпіонату України з ралі Михайла Лойленка, керівника проекту «Чемпіонат України з ралі» Сергія Жили та голови Комітету ралі Автомобільної федерації України Валерія Горбаня, ювілейні перегони  цьогоріч пройдуть не лише у статусі  третіх етапів Чемпіонатів України та Білорусі з ралі, але й вперше у своїй історії увійдуть до календаря Кубка Європи (як 11-й етап).

Змагання передбачають участь нових учасників з Білорусії, України, Казахстану, Італії. На території Львова та області буде організовано кілька фан-зон, у яких усі охочі матимуть змогу побачити найцікавіші моменти перегонів. Окрім того, спонсорами заходу буде проведено акцію, переможець якої матиме змогу проїхати найцікавішими відрізками перегонів разом з переможцями змагань попередніх років.

Прес-конференція організаторів ралі  "Галіція-2013"

Маршрут, який обрали для змагань, пролягатиме через територію історичної пам’ятки – давнього європейського міста, що нині розташоване поблизу села Стільсько Львівської області. На запитання, чи не заважатимуть швидкісні перегони місцевим жителям, організатори запевнили, що проводиться спеціальне ознайомлення та інформування населення про ділянки перегонів, які проходять через села та міста. Як виявилося, Львівщина для перегонів вибрана невипадково: особливості рельєфу і трас якнайкраще підходять для такого виду змагань.

Урочисте відкриття Чемпіонату з ралі відбудеться 12 липня о 19.30 на площі біля Оперного театру у Львові.

comments powered by HyperComments