«Шумахери» у Львові. Ралі «Галіція» обіцяє чимало емоцій та видовищ

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 9 липня 2013, 15:33
У Львові – чергове автопаті. Нагадаємо, лише нещодавно львів'ян та гостей міста потішив фестиваль ретро-автомобілів – «Леополіс Гран Прі». А вже 12-13 липня в місті Лева ювілейне – десяте міжнародне ралі «Галіція». Участь у змаганні візьмуть аси найскладніших українських та іноземних трас. Церемонія відкриття видовищного авто- шоу пройде вже цієї п’ятниці на площі біля оперного театру. Днем пізніше, 13 липня екіпажі випробують себе та свої авто на гравійних трасах Львівщини.

 «Участь у цьому змаганні візьмуть найсильніші гонщики України – лідер абсолютного заліку Чемпіонату Олексій Кікірешко, Юхим Важеєвський, Антон Кузьменко, Олександр Салюк, Микола Чмих. Серед учасників з Білорусії – неодноразовий чемпіон цієї країни з ралі Юрій Грищенков, екіпаж Юрія Семенчука та Михайла Мельниченка встиг узяти участь цього року у першому етапі Чемпіонату України з ралі – херсонському «Чумацькому шляху».

Андрій Циганков неодноразово брав участь у ралі «Ялта». І от тепер спробує свої сили на гравійних дорогах Львівщини. Боротьба буде запеклою, тому що попередні етапи продемонстрували: виріс рівень підготовки учасників, потужнішою стала техніка, отже, на глядачів чекає яскраве видовище», - розповів директор Чемпіонату України з ралі Михайло Лойленко.

За інформацією станом на кінець минулого тижня, до участі в ралі зареєструвалося понад 40 екіпажів з України, Росії, Білорусії, Казахстану та Італії. До гордості організаторів, цьогорічне ралі добавило престижу – «Галіція» увійшла до календаря Кубку Європи з ралі та як дебютант цих міжнародних змагань отримала коефіцієнт «2».

club-rally.com.ua

«Автомобільна федерація України, Комітет ралі  сьогодні проводять активну роботу із залучення досвідчених консультантів Міжнародної автомобільної федерації (FIA) для підняття рівня української ралійної першості. Ми ведемо системну підготовку у цьому напрямку. А за оцінками іноземних експертів карпатські ралійні траси (і зокрема перевал Шурдин) зможуть стати родзинкою Чемпіонату Європи з ралі», - розповів керівник проекту «Чемпіонат України з ралі» Сергій Жила.

Нагадаємо, що в червні у Львові провели вже традиційний міжнародний фестиваль ретро-автомобілів – «Леополіс Гран Прі».

 

comments powered by HyperComments