«Львів на тарілці»: кулінарні майстер-класи, ярмарки, дегустації та грандіозна вечеря просто неба

Юлія Миколишин  |  Понеділок, 1 липня 2013, 19:27
Минулої неділі у місті відбувся гастрономічний фестиваль. Відроджувати місцеву кухню та шукати нові рецептури страв зібралися у Львові ресторатори, кухарі та просто гурмани. Посмакувати ж галицьких смаколиків на дійство з'їхалися поціновувачі з усієї України. Цьогоріч «Львів на тарілці» проводять вже вдруге, плани на майбутнє в організаторів серйозні - зробити місто лева гастрономічною столицею.

Розпочали фестиваль з ярмарку, де свою продукцію представляли львівські кондидерські, пекарні та кав’ярні. Окрім цього, усі три дні свята для львів’ян та гостей міста майстер-класи з приготування галицьких страв проводила відома телеведуча-кулінарка Даша Малахова.

«Майстер-клас пройшов дуже дуже цікаво, дуже успішно, ми щасливі, що прості люди з вулиці отримали таке задоволення, що вони готували страви львівської кухні і насичувалися культурою», - поділилась враженнями після заходу Малахова.

Найграндіознішою подією фестивалю стала гала-вечеря просто неба. Аби посмакувати страви галицької кухні, до Львова з’їжджалися люди з усієї України, як ресторатори, так і просто поціновувачі – відтак за одним столом зустрілися майже 300 людей.

Меню, запропоноване гостям гала-вечері, розробляли  шеф-кухарі Львова з врахуванням традиційної рецептури місцевої кухні. Відтак, гості мали змогу посмакувати холодні та гарячі перекуси, перші та другі страви, традиційні Львівські солодощі, а також традиційно львівську запашку каву.

Упродовж гала-вечері кухарі та сомельє, презентуючи страви, розповідали про особливості кожної з них, а ще історію тих чи інших галицьких смаколиків. Цьогоріч фестиваль «Львів на тарлці» провели вдруге, організатори планують наступний зробити ще грандіознішим, аби Львів став гастрономічною столицею України. 

comments powered by HyperComments