Ощадливість для патріотів: Гроші до Львівщини урядовці Азарова возять на волах

Юлія Миколишин  |  Середа, 19 червня 2013, 17:08
Львівська обласна рада учора звернулася до Президента, Кабміну та Верховної Ради зі скаргою на діяльність казначейства. Обласні обранці б'ють на сполох – не проплачених рахунків назбиралося вже на 124 мільйони гривень. Понад те, уже починаються хоча й незначні, але затримки з виплатою зарплати бюджетникам.

Депутати нарікають - ситуація щороку погіршується. Якщо у 2012-му проблеми з проплатами виникали в кінці року, то цьогоріч – уже в червні. В обласній раді кажуть – така ситуація з фінансами виникає вперше. Ще ніколи загроза фінансового колапсу не виникала всередині року     

«На нинішній день ми маємо ситуацію, коли заборгованість,  яка була станом на 1 січня відшкодована на 82%. Ми маємо критичну ситуацію, коли заборгованість по середньострокових позиках складає 235 мільйонів, що в два рази більше ніж в попередньому році, маємо затримки у виплаті зарплати в бюджетній сфері», - бідкається на безгрошів’я голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик. 

Окрім нестачі коштів на зарплати, депутати скаржаться Києву і на виплати в сфері освіти. Проте і там ситуація терпима в порівнянні із фінансуванням доріг - уряд ще досі не віддав борги за минулорічні ремонти.    

«Була передбачена сума в 15 мільйонів на комунальні дороги. Наші органи місцевого самоврядування кошти розподілили,  провели тендери, підприємство це все відремонтувало,  гроші освоїли. Проте уряд, хоч і обіцяв, не профінансував тих ремонтів із обласного бюджету. А ми не маємо права це погасити», - нарікає  голова комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради  Михайло Задорожний. Він також додав - за дороги Кабмін винен Львівщині ще 6 мільйонів гривень. Підрядники  ж, яким завинили кошти, змушені подавати до суду і в подальшому відмовляються виконувати будь - які роботи. 

comments powered by HyperComments