Коли в державі "Коза Ностра", тоді і "Мафія" - інтелектуальна гра

Орися Хом’як  |  Четвер, 6 червня 2013, 22:56
Цими вихідними у Львові вперше відбудеться міжнародний чемпіонат «Mafia Ukrainian Open 2013». «Мафія» у Львові проведе змагання на стадіоні «Арена-Львів» 8 та 9 червня під час міжнародного чемпіонату з відомої у всьому світі інтелектуально-психологічної гри «Mafia». За індивідуальну першість змагатимуться гравці із України, Росії, Молдови, Польщі та Німеччини, усього – сімдесят учасників.

Перші прототипи знаменитої гри виникли ще у сімдесятих роках минулого століття. В Україні ж «Mafia» була заснована завдяки старанням Ернеста Федорова, відбулось це у 2004 році.

 «Судитимуть учасників за регламентованими правилами, які зазначені на сайті нашої організації, - розповідає Ернест Федоров, президент Федерації інтелектуально-рольових ігор «Мафія» (ФІІМ). - Родзинкою ж гри стане, те, що тут не буде сценарію. Жоден з учасників та суддів не знатиме, яким буде наступний сюжетний поворот гри, і кого «мафія» «змете» зі свого шляху».

 Як розповів пан Федоров, перший день чемпіонату «Mafia Ukrainian Open 2013» відбуватиметься «за зачиненими дверима» - із сімдесяти рейтингових гравців до фіналу потраплять лише десять. Фінальні ж  ігри другого дня і визначать індивідуального переможця, на якого чекатиме золота медаль. До слова, матеріальних та грошових призів не передбачено, за словами організаторів, вони не хочуть, щоб гра перетворилась на банальне полювання за грошима.

 Усі ігри фіналу транслюватимуть на моніторах на «Арена-Львів». Після ж ігор, відбуватимуться Mafia-вечірка. І, якщо на самих іграх від учасників не вимагатимуть жодного дрес-коду, то на гуляннях, гравці чаруватимуть один одного елементами львівської батярської культури.

 «З України приїдуть гравці із Чернігова, Києва, Тернополя, Івано-Франківська, Львова, Одеса, Кременчука та Хмельницька, - пояснює Максим Столярчук, рейтинговий гравець львівського «Мафія-клубу. - Відбір учасників на чемпіонат відбувався за клубними рейтингами міст-гравців. На змагання потрапляла перша п’ятірка найсильніших».

До слова, якщо залишаються вільні місця, то федерація розподіляє їх між найсильнішими гравцями, які подали заявку на чемпіонат.

 

 

comments powered by HyperComments