У Львівському онкоцентрі німецький професор представив власну методику лікування хворих на рак

Юлія Миколишин  |  Середа, 5 червня 2013, 01:33
Найчастіше такий підхід онкологи застосовують при лікуванні злоякісних пухлин на останній стадії недуги. Певні напрацювання німецького колеги - професора Медичного центру в Кельні, онколога Роберта Гортера вже 5 років впроваджують в Україні львівські онкологи. За цей час за такою методикою лікарі допомогли півтисячі пацієнтам, які майже втратили надію на одужання.

Сучасні методики лікування потребують перегляду, переконаний Роберт Гортер, адже дотепер немає суттєвого прориву у лікуванні онкохворих. При класичних методиках лікування раку – операції, хімії і променевій терапії – зупинити розвиток ненормальних клітин не завжди вдається. Більше того, захисні сили хворої людини вже не можуть справлятися із злоякісним процесом. Тож методика лікування професора Гортера спрямована якраз на зменшення токсичного впливу на імунну систему. Для цього до організму хворого вводять так звані дендритні і стовбурові клітини, які добуваються з самого організму людини. А ще при цьому запроваджено температурний вплив на місце пухлини. «Вакцинацію клітин ми вже використовуємо більше 12 років і бачимо добрі успіхи в лікуванні: половина пацієнтів упродовж багатьох років забувають про недугу», – стверджує професор Роберт Гортер.

Найцінніше в цій методиці, кажуть львівські колеги, що вона дієва саме на останніх стадіях раку. Новації німецького професора, зокрема гіпертермію, тобто націлену дію високих температур вже 5 років застосовують у Львівському онкоцентрі. «Завдяки тому, що виділяється молочна кислота, руйнуються клітини злоякісні і в той спосіб зменшується об’єм пухлини. А коли ми ще й додаємо локальну і хіміотерапію, гіпертермія з локальною хімією діє надзвичайно ефективно», - ділиться досвідом професор, завкафедрою онкології Львівського медуніверситету Тарас Фецич.

Львівські онкологи єдині в країні використовують цю методику. Особливо вона дієва при лікуванні розповсюдженого раку шлунку, товстої кишки, яєчників. За п’ять років такої практики вдалося успішно пролікувати майже п’ятсот пацієнтів, причому більшість з четвертою стадією раку. Тому за останнім шансом вилікувати рак до львівських лікарів їдуть зі всієї України.

comments powered by HyperComments