Деталі затримання декана-хабарника у Львові (Оновлено)

Юлія Миколишин  |  П'ятниця, 31 травня 2013, 21:25
Сьогодні на хабарі затримали декана юридичного факультету Львівської комерційної академії Володимира Канціра. Цей факт підтвердило керівництво вишу. Зі слів правоохоронців, на освітянина натягнули кайдани під час передачі йому 1500 доларів США. Ці гроші працівник академії вимагав та отримав за сприяння у вступі до установи. Втім опальний декан під вартою пробув не довго. Суд випустив його «під грошову заставу»

Про факт вимагання хабара правоохоронців повідомив один з абітурієнтів Комерційної академії. У своїй заяві до міліції він вказав, що декан закладу, який також є членом приймальної комісії за сприяння у вступі на юридичний факультет на заочну форму навчання примусово вимагає 1500 доларів США. Затримання провели «на гарячому»

«У приміщенні даного закладу після передачі грошових коштів заявником було затримано декана. При особистому огляді затриманого було виявлено грошові кошти у сумі 1500 доларів США» начальник відділу боротьби з корупцією УБОЗ ГУ МВС України у Львівській області Віктор Куліцький.

Обумовлена сума, що її абітурієнт передав декану, складалася з спеціально помічених купюр які під дією ультрафіолетової лампи світилися. Саме такі купюри міліція вийняла вийняла с кишені підозрюваного. Також серії усіх вилучених купюр співпадали з тими що правоохоронці підготували для хабара. Попри те, в особистому дипломаті декана міліція знайшла ще 125 доларів США та 1400 грн. Їх походження з’ясовують. Після спецоперації очільника юридичного факультету затримали, однак вже невдовзі, як повідомляють поінформовані джерела, суд випустив науковця на волю, після того як його захист вніс «грошову заставу». За фактом міліція розпочала карне провадження триває розслідування. Декану-хабарнику загрожує до 10 років тюрми.

comments powered by HyperComments