Львівська прокуратура перевіряє законність рішень місцевих рад про червоні прапори та 9 травня

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 30 квітня 2013, 00:42
Прокуратура Львівщини перевіряє законність прийнятих рішень органами місцевого самоврядування щодо відзначення 8 та 9 травня , повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. Йдеться, зокрема про те, що минулого тижня на сесії Львівської облради було прийнято рішення про вшанування пам'яті українців, полеглих у роки Другої світової війни.

Відтак, обласні обранці звернулись до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, правоохоронних і силових структур області про недопустимість використання 8 та 9 травня, під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни, радянсько-комуністичної чи нацистської символіки.

Окрім того, у рішенні передбачена рекомендація організаціям Львівщини прийняти власні рішення про вивішування в Дні пам'яті жертв Другої світової війни 8 і 9 травня Державного прапора України з траурною стрічкою, а також рекомендується органам місцевого самоврядування звернутися до суду щодо заборони проведення 8 і 9 травня масових заходів та можливих провокацій з використанням червоних прапорів.

Тим часом депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу, якою заборонили використання 8-9 травня символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Львова.

Прокуратура Львівської області зараз опрацьовує рішення депутатів та обіцяє надати оцінку законності вказаних рішень. Зокрема, правоохоронці мають намір звернутися в суд, аби той визнав дії органів місцевого самоврядування протиправними та скасував їх рішення.

 


comments powered by HyperComments