Комуністи і червоні кактуси: вони вкололись і плакали, плакали і кололись...

Юлія Миколишин  |  Субота, 27 квітня 2013, 12:43
Схоже, і цьогоріч 9 травня у Львові буде «гарячим». За вже усталеною традицією цього дня щороку поміж собою чубляться активісти ВО «Свобода» та прихильники Комуністичної партії. Так, в.о. першого секретаря Львівського обкому КПУ Юрій Ткаченко нещодавно заявив - Львівський обком Комуністичної партії вимагатиме підняття на 9 травня прапора перемоги. Натомість голова обласної адміністрації Львівщини Віктор Шемчук запевнив – бойових дій у Львові на 9 травня не буде.

«Ми хочемо, аби свято 9 травня пройшло обов’язково з нормами Конституції. А закон України передбачає обов’язкове використання державною адміністрацією прапора перемоги.  Ми, зі свого боку, також маємо право використовувати прапор перемоги під час святкування 9 травня. Це обговоренню не підлягає. Це буде зроблено однозначно, подобається це комусь чи ні», - заявив Ткаченко [ Ред. - пан комуніст тут відверто фальшує, бо проголосований в квітні 2011 р. «офіційний підйом у День Перемоги копій  Прапора  Перемоги  на будинках  (щоглах, флагштоках) поряд з Державним Прапором України» якраз і визнано неконституційним за рішенням Конституційного Суду від 16.06.2011 р., і не тому, що червоний прапор поганий, а через брутальне порушення Радою законодавчої процедури при ухваленні того рішення про «прапор перемоги»].

Наразі немає реакції на такі заяви зі сторони свободівців та правих політичних партій. Проте  вже сьогодні голова Львівської ОДА Віктор Шемчук заявив - «бойових дій не буде і все буде спокійно». «Не переживайте. Ті, хто захоче відсвяткувати, відсвяткують, ті, які захочуть віддати данину пам’яті жертвам фашизму, ті її віддадуть. А хто має наміри збурювати ситуацію, ми попереджаємо, що в них нічого не вийде», – заявив голова ОДА.

Водночас він додав, що влада на Львівщині готова до провокацій і до того, що «деяким людям захочеться попіаритися на цій ситуації».

«Правоохоронні органи у змозі виконати покладені на них функції щодо охорони громадського порядку, а ми забезпечимо суспільний спокій. Принаймні, у нас є для цього сили, засоби і політична воля», – резюмував Шемчук.

 

 

comments powered by HyperComments