Вперше в Україні: відкрито неприватне відділення для реабілітації хворих дітей

Юлія Миколишин  |  Четвер, 25 квітня 2013, 17:49
У Львівській дитячій лікарні на повну запрацювало відділення для реабілітації дітей з ураженням нервової системи та опорна-рухового апарату. Упродовж року тут зможуть отримувати усі відновні процедури в комплексі понад 2 тисячі маленьких пацієнтів. Таке потужне відділення стало першим неприватним в Україні.

Адже в Україні за реабілітаційні послуги для хворих дітей мусять оплачувати переважно їх батьки.  В середньому відновний курс для пацієнтів з ДЦП коштує від 2 до 5 тисяч гривень.

За словами лікарів, кожна п’ята дитина в Львівській дитячій лікарні потребує реабілітації. Особливо з проблемами неврології та після травм. Раніше це відновне лікування  лягало тягарем на плечі батьків, які шукали реабілітологів та процедури. Змінити ситуацію у дитячій лікарні вирішили ще у 2006, а втілити задум вдалося зараз, щоб в одному місці надавалася уся допомога з відновлення втрачених функцій.

«Це процес тривалий і системний, і на жаль не було ні в Україні в такому масштабі, ні у Львові державних установ, де б могли надати допомогу комплексно, систематично, регулярно», - зазначає начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

Реабілітаційне відділення розраховане на 15 ліжок, де можна отримати лікування і реабілітацію за провідними та унікальними методиками. Це фізіотерапевтичні процедури, механо- і гідротерапія, різні види масажу, теплові процедури тощо. 

Наразі львівські медики шукають можливості і готують проект для відкриття такого ж відділення на базі лікарні швидкої допомоги.

Реабілітаційне відділення у Львівській дитячій лікарні обійшлося міському бюджету в 970 тисяч гривень. Крім того, залучили понад 80 тисяч позабюджетних коштів, а обладнанням більше як на 670 тисяч гривень забезпечили благодійники та спонсори.

 

 


comments powered by HyperComments