Святкові плани: Паска у Львові пройде по-родинному

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 23 квітня 2013, 09:38
Намалювати пташину писанку, відвідати ярмарок та аукціон, поводити гаївки та приїхати велосипедом на пасхальні частування на край міста. Це лише частина тих заходів, які запропонують львів’янам а на Великодні свята. Організатори кажуть, що орієнтувалися у першу чергу не на туристів, для яких і так у місті чимало розваг, а на львівські родини, які на Великдень збираються у сімейному колі.

Чимало великодніх заходів відбуватиметься, вже традиційно, у Шевченківському гаю. Проте, цьогоріч, їх буде значно більше. Замість вже звиклих 3-4 майданчиків для розваг, тут працюватимуть усі вісім. Організатори  кажуть - збільшили кількість локацій, щоб знайти для себе забаву могли люди різного віку та уподобань,  і щоб Шевчкенківський гай на Великдень став місцем родинного відпочинку. Тож, навіть  для найменшеньких відкриють   галявину з розвагами. Туди  мами зможуть прийти з малюками, які лише нещодавно навчились ходити. Будуть забави і для старших. Кожен зможе придбати на аукціоні писанку та отримати у подарунок крашанку. На козацькій галявині частуватимуть кашею. А на середньовічній – влаштують  лицарські турніри. Закликатимуть весну калатками - у гаю пройде святкова хода.

Майстер Богдан Новак виготовляє калатки, звуки яких сповіщають про розп'яття Ісуса на хресті

Фото: www.volfoto.inf.ua

Цікаву розвагу малюкам запропонує природознавчий музей. Тут діткам розкажуть про птахів.  А потім запропонують розфарбувати пташині яйця, імітуючи їхнє природне забарвлення.

Тож діток від трьох років чекатимуть у природознавчому музеї вже цих вихідних.

Влаштують свято і мешканцям окраїн Львова. На Збоїщах пройде велозаїзд, який завершиться великоднім частуванням. Також тут можна буде  долучитися до розфарбовування  велетенської писанки. Розважатиме гостей духовий оркестр дитячої школи мистецтв.

 

comments powered by HyperComments