Комунальний Львів зараз перебуває на порозі фінансового колапсу

Юлія Миколишин  |  Понеділок, 22 квітня 2013, 17:21
Одночасно кілька комунальних підприємств міста можуть припинити свою роботу. Причина — непроплата коштів обласним казначейством. У мерії кажуть — тільки міському департаменту житлового господарства та інфраструктури установа не перерахувала 17 мільйонів гривень. З них — 2,3 мільйона на ремонт шляхів. Відтак, якщо ситуація не зміниться уже завтра техніка на міські дороги не вийде і Великдень львів'яни зустрічатимуть з ямами.

Ремонтники львівських вулиць сьогодні працюють як ніколи оперативно - поспішають закінчити ділянку допоки дозволяє погода і… будівельні запаси. Через борги казначейства уже до кінця сьогоднішнього дня асфальтовиробники зупинять свої цехи. Коштів немає ні на придбання бітуму, ні на сипучі матеріали. Чиновники з Львівської міської ради говорять — тільки на ремонт шляхів казначейство не перерахувало більше двох мільйонів гривень.

«Практично станом на сьогодні наші асфальтові заводи можуть допрацювати сьогодні до обіду, максимум години до четвертої. Далі просто відсутні фінансові можливості, бо у борг дають, але дають до певної межі – боргів уже назбиралося стільки, що далі нам уже перестають вірити», - констатує  в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник.

Чиновник також додає – проблема розрахунків з казначейством виникла не вперше. Відтак, підприємства не можуть сплатити до Пенсійного фонду, через що отримують штрафні санкції, також без зарплати залишаються і самі працівники ЛКП. Не краща ситуація і на ЛКП «Львівсвітло». По заробітній платі там заборгованість майже 200 тисяч гривень, 100 тисяч підприємство не перерахувало до Пенсійного фонду та 30 тисяч заборгувало за пальне.

Якщо найближчим часом казначейство не розблокує рахунки та не проплатить кошти, то працівники ЛКП обіцяють влаштувати масовий страйк. Це може статися вже найближчими днями.
 


comments powered by HyperComments