Спритна бухгалтерія заробила 3 мільйони на львівських вчителях та дітях

Юлія Миколишин  |  Четвер, 18 квітня 2013, 08:11
Державна фінансова інспекція завершила перевірку у Галицькому райвідділі освіти м. Львова. Ревізори підтвердили - бухгалтери «райвно» минулого року привласнили майже 3 мільйони гривень. Здебільшого - це гроші з зарплати освітян.

Результати перевірки повинні стати підставою для негайної реакції правоохоронців, зазначають в держінспекції.   

Ревізія тривала 2 місяці та охоплювала звітний грудень 2012 року. В першу чергу моніторили виплату коштів у восьми дитсадках міста, одній школі, а також витрати на  апарат райвідділу освіти та його господарку. «Допитано більше 1000 осіб . Це теперішні і колишні працівники дошкільних закладів і закладів освіти, які обслуговуються цією централізованою бухгалтерією. Була проведена низка інших ревізійних дій, наслідком яких стало виявлення близько 3-х мільйонів гривень привласнених коштів», - зазначив в.о. начальника Держфінінспекції у Львівській області Юліан Дзямба.

Майже усі ці кошти, а це 2 мільйони 800 тисяч гривень,  «нечисті на руку» бухгалтери привласнили з зарплати освітян, а недоплачені гроші накопичували на своїх банківських зарплатних картках.

З’ясувати, корупційну схему допомогли правоохоронці. Після розмови з ними, три комерційні банки, через які Галицький райвідділ освіти проводив грошові  операції, надали дані про перекази та платіжки. Також ревізорам вдалося відновити частину зарплатних відомостей у самому райвно,  більшість з яких бухгалтери знищили. За результатами перевірки на 6-тьох посадовців Галицького райвідділу освіти  складено протоколи про притягнення їх до кримінальної відповідальності.

comments powered by HyperComments