Унікального хірурга-травматолога забив до смерті відрахований іноземний студент

Понеділок, 22 жовтня 2012, 11:39
У п'ятницю вранці, 19 жовтня, в центрі Львова хуліган напав на завідувача відділенням місцевої клінічної лікарні № 8 доктора Леона Фрайфельда. Від численних забоїв лікар помер.

За розповідями очевидців, молода людина з неймовірною злістю била жертву спочатку кулаками, а потім ногами. До місця інциденту швидко прибули співробітники патрульно-постової служби міліції та втихомирили бунтівника. Але, на жаль, медикам швидкої допомоги врятувати 67-річного доктора не вдалося – він помер до їх приїзду, пише «Комсомольська правда».

Друзі Леона Фрайфельда розповіли, що хірург завжди гуляв вранці. Раніше він це робив з собакою, а після її смерті просто за звичкою. Зазвичай ходив по вулиці Пекарській, де в цілодобовому кафе молодь часто засиджувалася до ранку.

Леон Фрайфельд був людиною спортивною, міг дати відсіч нападнику. Друзі припускають, що, ймовірно, злочинець перший удар завдав ззаду, а потім вже добивав жертву.

«Леон був унікальним травматологом, – сказав «Комсомолці» давній друг постраждалого, завідувач кафедри травматології та ортопедії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця, доктор медичних наук, професор Олександр Бур'янів. – До Фрайфельду у відділення надходили найважчі хворі з множинними переломами, і він «збирав» руки і ноги з осколків навіть пацієнтам з безнадійними прогнозами. Він оперував в клинках Києва та Європи. Я вражений місце до глибини душі, адже Леон в принципі не міг нікого образити. Він надзвичайно контактний, тонко відчуває, інтелігентна людина. За 20 років знайомства з ним я жодного разу не чув з його вуст грубого слова. Його любили всі – колеги, пацієнти. Він був справжнім безсрібником, який жив виключно медициною і мав масу планів на майбутнє. І його смерть – непоправна втрата для української медицини та травматології».

Як стало відомо редакції, вбивцю унікального українського хірурга затримали і доставили у Личаківський райвідділ міліції Львова. Злочинцем виявився 26-річний студент арабського походження, якого нещодавно відрахували з медичного факультету. Під час затримання забіяка був у стані сильного алкогольного сп'яніння, і з'ясувати мотиви нападу міліціонерам одразу не вдалося. Проти нападника порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 КК України («Навмисне вбивство»).

Похорон Леона Фрайфельда відбудеться сьогодні, 22 жовтня, на Янівському єврейському цвинтарі Львова о 12.00. А траурна церемонія прощання буде проходити з 10 до 12 годин у 8-й міській лікарні Львова.

comments powered by HyperComments