Львівські студенти Василянської Духовної Семінарії створили новий спектакль, який отримав назву «Драбина Якова»

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 15 лютого 2011, 11:18
У ньому грають не професійні актори, а майбутні проповідники слова Божого, які мають пояснювати людям зміст Святого Письма і шляхи навернення до праведного життя. У спектаклі добре відтворюються історичні труднощі розвитку християнства, а сам сюжет постійно перемежовується живими розмовами простих людей, грішників, чиновників і святих.

«Драбина Якова» є частиною Різдвяного Циклу. Споглядав її і власний кореспондент «Справжньої варти». Під час постановки аматори акторської майстерності постійно використовували драбини різних розмірів. Вони слугували і декораціями, і престолом, і храмом, і столом та стільцями, і предметами розваг та мучення.

(Розмова святого з грішниками)

Виглядало все дуже просто і сприймалося з надзвичайною легкістю, але за всіма тими словами і рухами стоїть важкий шлях виникнення і поширення християнства, ідея віри в Бога і праведного життя.

Почути слово Боже саме у такій театральній формі прийшло дуже багато людей, більше сотні з яких споглядали це дійство стоячи. 
Глядачів особливо вразила постановка частинки сюжету, у якій святі отці роздавали останні крихти хліба голодуючим. Всі, хто сиділи в перших рядах того невеличкого залу одного з Львівських театрів отримали невеличкі шматочки хліба і споживали його як причастя. І в ту мить стало зрозуміло, що народ на Західній Україні є побожним.

У залі також було дуже багато дітей, які по закінченню спектаклю разом із дорослими стоячи аплодували майбутнім проповідникам Слова Божого.

Крім того, люди з великою радістю вирішили трішки підтримати таку діяльність і передавали посильні для них пожертви. Вхід на спектакль був безкоштовним, але після його перегляду багатьом здалося, що це коштує набагато дорожче, ніж вони можуть дати, оскільки розуміння Слова Божого сприяє душевному спокою і впевненості у світлому майбутньому, додає сил, які всім необхідні для праведного життя в сучасному світі і дарує любов.  

 

comments powered by HyperComments