Львів. Адміністрація ринку «Південний» чинить тиск на підприємців

Понеділок, 15 листопада 2010, 10:22
Підприємці чи не найбільшого ринку Львова – «Південного» – говорять про утиски тих, хто готовий долучитись до протестів. Напевно це єдиний ринок Львова, який не заявив про страйк 16 листопада — проявити солідарність з усієюУкраїною торговцям заважає адміністрація, яка погрожує не продовжити оренду торгових місць тим, хто страйкуватиме.

Підприємцям і справді є чого хвилюватись: нещодавно відбулись збори, на яких торговці виступили проти нового договору оренди, який ставить їх у загрозливу залежність від адміністрації. Керівництво пообіцяло змінити суперечливі пункти договору, але натомість не тільки не виконало обіцянок, а ще й провело індивідуальні розмови з ініціаторами зборів. Розмови стосувались двох тем: відстоювання прав при укладанні орендного договору та участь у протестах протии Податкового кодексу.

На приватні розмовиви кликались не тільки активісти – ті, хтоорганізовував підприємців, розповсюджував листівки, хто зголошувався допомогти руху фінансово, але й ті, кого просто бачили серед учасників львівського мітингу 4 листопада. Насторожує те, що станом на сьогодні частині підприємців таки доведеться покинути свої торгові точки: орендуїм не продовжили, частину магазинів опломбували.

Така позиція керівництва ринку не дивує, аджевласником «Південного» є керівник обласного осередку Партії Регіонів. Ця партія влади, представники якої і є авторами кодексу, вже давно прославилась своїми «демократичними» методами спілкування з народом.

Пригадуємо, що на виборах мера Львова у агітаційних матеріалах директор ринку йшов підгаслом: «Обирай господаря, а не партійного працівника». Шкода, що партійність у діях Петра Писарчука та його підопічних наразі домінує.

Активних і свідомих підприємців така поведінка адміністрації ринку тільки переконує в необхідності протистояти свавіллю влади і об’єднуватись для відстоювання своїх прав.

Нагадуємо! КонституціяУкраїни:

Зістатті 34. «Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань».

Зістатті 44. «Ті, хто працює,мають право на страйк для захисту своїх економічних і соціальних інтересів».

 

comments powered by HyperComments