У Львові на місці майбутнього стадіону до Євро-2012 знову знайшли мінометну міну

Середа, 11 серпня 2010, 12:55
Повідомлення про те, що у Львові на вулиці Стрийській, 123 під час проведення земляних робіт на території будівництва стадіону до Євро-2012 було виявлено 82-мм мінометну міну часів Другої Свтової війни надійшло учора, 10 серпня, до надзвичайників. Про це повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

Піротехнічна група 6-го спеціального регіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ МНС України вилучила та знешкодила міну.

Нагадаємо, 9 серпня на території будівництва стадіону до “Євро-2012” у Львові при виконанні земляних робіт також виявили мінометну міну (82мм) часів ІІ світової війни. 
 
Але не зважаючи на це, стадіон по вул. Стрийській-Кільцевій дорозі у Львові відрізнятиметься від інших арен газоном найвищої якості та оригінально облаштованою територією.

Питання встановлення у Львові газону найвищого класу постало на початку серпня під час візиту Віце-прем`єр-міністра України Бориса Колеснікова. Після відвідин головного будівельного майданчику Львова, віце-прем’єр поставив завдання створити тут найкраще поле в Україні, використовуючи для цього останні технології і фахівців світового рівня. На додачу, Борис Колесніков дав доручення щодо облаштування території навколо стадіону за найвищими світовими стандартами і технологічними рішеннями.

Для вирішення цього завдання днями до Львова прибули іноземні спеціалісти, представники консорціуму компаній STRI, Clive Richardson Limited (CRL) та Engo Limited, які співпрацюватимуть з ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до ЄВРО 2012» у роботі над зведенням системи газонного покриття.

Згідно попередніх обговорень, роботи з облаштування покриття включатимуть встановлення дренажної системи, кількох дренуючих та стабілізуючих шарів, систем обігріву та поливу газону, а також рулонного газону. Роботи на полі, площею 7140 м², заплановано почати вже в лютому наступного року і закінчитися в травні. Адже у вересні 2011 року на львівському стадіоні має відбутися перший футбольний матч.

Сьогодні компанія STRI, заснована ще в 1928 році, - один зі світових лідерів у галузі облаштування спортивного газонного покриття. Вона також є офіційним радником FIFA та UEFA. В Україні STRI працювала над встановленням покриття поля на «Донбас-Арені». Однією з останніх робіт компанії є облаштування поля на стадіоні Aviva у Дубліні. У березні наступного року на цій арені має відбутися фінал Ліги Європи.

Представник компанії STRI Річард Гайден, перебуваючи на будівельному майданчику, заявив, що спеціалісти консорціуму зможуть виконати завдання на найвищому рівні. «Впродовж наступних місяців нам потрібно виконати багато проектувальних робіт. Але я радий бачити, що керівники держави, замовники будівництва та генпідрядник розуміють важливість облаштуванні якісного поля, головного елементу стадіону. Ми з оптимізмом дивимось на це амбітне завдання, і в повній мірі можемо з ним справитись», - підкреслив фахівець.

«Ми маємо намір організувати на львівському стадіоні покриття поля найвищої якості, яких ще немає в Україні. Для досягнення цієї мети будуть залучені фахівці, найкращі матеріали та обладнання. Найближчим часом ми плануємо відвідати останній збудований стадіон у Дубліні і провести остаточні переговори з питання підписання контракту», - зазначив генеральний директор ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро-2012 у м. Львові» Володимир Шадрін. Керівник переконаний, що завдяки використанню найсучасніших технологій та обладнання, львівський стадіон отримає одне з найкращих полів чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

comments powered by HyperComments