ЮНІСЕФ цікавиться як на Львівщині зі СНІДом

П'ятниця, 12 березня 2010, 22:53
12 березня заступник голови Львівської облдержадміністрації Ярослав Кашуба провів робочу зустріч з Координатором Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ з питань СНІДу на глобальному рівні (Штаб-квартира ЮНІСЕФ у Нью-Йорку) Джимом Колкером і радником з питань ВІЛ/СНІДу Регіонального офісу ЮНІСЕФ (Женева) Русланом Малютою. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Участь у нараді  взяли заступник начальника головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, головний лікар обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська, заступник головного лікаря обласного перинатального центру Ігор Прокопів. 

Під час зустрічі було обговорено питання  поширення ВІЛ-інфекції в Україні, зокрема, у Львівській області, а  також шляхи стабілізації епідемічної  ситуації, зниження рівня захворюваності та смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, ситуація із поширенням вірусного гепатиту С. Також було порушено проблеми забезпечення міжвідомчої  координації дій усіх партнерів, що працюють у сфері протидії ВІЛ/СНІДу та ефективного виконання профілактичних програм, залучення неурядових організацій, міжнародних проектів і грантів. 

Ярослав Кашуба, Ірина Микичак і Мар’яна  Служинська поінормували  представників  Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ про  успішну співпрацю закладів охорони  здоров’я Львівської області з Представництвом  ЮНІСЕФ в Україні  в рамках програми  «Здоров`я та розвиток дитини» (в тому числі підпрограми «Підтримка грудного вигодовування», «Профілактика йододефіциту»), програми «ВІЛ/СНІД, діти та молодь» (у тому числі підпрограми «Попередження передачі ВІЛ від матері до дитини в Україні», «Надання  медико-соціальних послуг дітям та молоді на основі дружнього підходу»), а також програми «Адвокація, інформаційна та соціальна політика».

Окрім цього, відбулося  обговорення проблемних питань захисту жінок та дітей від ВІЛ-інфекції. 

Представники центрального офісу ЮНІСЕФ висловили зацікавленість у розвитку подальшої співпраці в питаннях подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні. Також досягнуто домовленості про підтримку ініціативи Львівської обласної державної адміністрації у  реалізації обласної програми  «Рання діагностика і профілактика вірусного гепатиту С».

Після робочої зустрічі в облдержадміністрації  представники ЮНІСЕФ Д.Колкер  і Р.Малюта познайомилися з  організацією профілактики та  надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим  жінкам і дітям в обласному Центрі профілактики і боротьби зі СНІДом, обласному перинатальному центрі і обласному будинку дитини №1.

comments powered by HyperComments