Свободу слова в Україні стали розстрілювати бойовими патронами

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 14:09
Робочі кабінети журналістів львівської газети «Експрес» 6 жовтня були обстріляні невідомими.

«У вікнах – кульові отвори. Це сліди вогнепальної зброї. У журналістів «Експреса» стріляли бойовими патронами», – сказано в заяві в заяві газети від 22 жовтня.

За даними газети, це вже третій обстріл; після кожного з них газета зверталася в міліцію, але ніхто не був затриманий.

«Ми спеціально мовчали якийсь час, не оголошуючи подробиць цієї справи, щоб дати міліції можливість професійно виконати свої обов'язки. Настав час назвати речі своїми іменами: місцева міліція провалила і цей іспит. Вона не може захистити громадян, журналістів», – сказано в заяві.

«Експрес» вимагає від міністра внутрішніх справ Юрія Луценка негайного втручання в ситуацію і вживання заходів по гарантуванню безпеки журналістів.

«Ми вимагаємо знайти і притягнути до відповідальності організаторів озброєних нападів на журналістів газети «Експрес», – сказано в заяві.

У заяві сказано, що журналісти не «прогиналися» ні перед якою владою: ні перед офіційною, ні перед кримінальною, повідомляють Українські новіні.

Засновником газети є ТОВ «Редакція газети «Експрес». Газета виходить 4 рази в тиждень загальним тиражем 1.224 млн примірників.

Нагадаємо, 29 вересня журналіст одеського російськомовного каналу АТВ став жертвою радикально настроєних членів громадських організацій Вільна Одеса, Свобода, УНА-УНСО.
 

Зараз лікарі побоюються, що журналістові доведеться ампутувати кінцівку.

Нагадаємо також, що 5 жовтня в Харкові пройшла акція протесту проти цензури, яку, на думку працівників ЗМІ, насаджує в Україні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
 

comments powered by HyperComments