Музеї Львівщини залишились без світла, а 19 березня вони можуть залишитись і без Держохорони

П'ятниця, 5 березня 2010, 10:34
25 музейних закладів Львівської області, які перебувають під охороною Державної служби охорони при ГУ МВСУ у Львівській області, заборгували за надані послуги ДСО 1 мільйон 742 тисячі гривень. Відтак керівництво Держслужби охорони погрожує з 19 березня 2010 року припинити дію угод на охорону. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

 Серед найбільших боржників ДСО: Львівська галерея мистецтв (включає в себе Палац Потоцьких, музей Пінзеля, Олеський, Підгорецький та Золочівський замки), Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького, Львівський історичний музей, Львівський музей історії релігії, Львівська філія національного науково-дослідного реставраційного центру України, а також Центральний державний історичний архів.

Як йдеться у повідомленні, по окремих із вищевказаних установ заборгованість за охорону складають більше 4 місяців. Однак, незважаючи на це, УДСО продовжує належним чином забезпечувати виконання договірних зобов’язань. Більше того, у зв’язку з відключенням ВАТ „Львівобленерго” через борги за електроенергію, прийнято рішення про підсилення охорони на окремих з музейних об’єктів.

«Слід зазначити, що підрозділи ДСО області продовжують працювати по цінах минулого року, які нижчі розрахункових. Такий стан справ вкрай негативно впливає на фінансово-економічну ситуацію підрозділів ДСО області, спричиняє затримки у виплаті заробітної плати підпорядкованому персоналу та розрахунках по обов’язкових платежах», - йдеться у повідомленні ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

 

comments powered by HyperComments