У Львові буде пам’ятник Романові Шухевичу

Вівторок, 16 березня 2010, 15:30
У п’ятницю, 19 березня у Львівській державній адміністрації мають визначити три найкращі проекти головнокомандувачу УПА та керівнику ОУН на теренах України, видатному українському діячеві 20 сторіччя Роману Шухевичу.

Згодом буде обрано найкращий проект. Саме про це повідомив начальник управління з питань внутрішньої політики ЛОДА Ігор Ожиївський.

За його словами, вищезгадане управління спрямувало листа до Союзу художників та Союзу Архітекторів України, аби їхні фахівці розробили концепції пам’ятнику генералу Чупринці (Романові Шухевичу), адже громадськість Львова давно бажає мати такий пам’ятник у своєму місті.

Переважна більшість наявних проектів зорієнтована на встановлення пам’ятника на перетині вулиць Степана Бандери та Генерала Чупринки.

Таким чином, за словами пана Ожиївського, буде ідейно підсилена львівська вулиця імені Степана Бандери, на якій вже встановлено пам’ятник лідерові ОУН, пам’ятні дошки Євгенові Коновальцю, тому ж Романові Шухевичу, а також барельєф Олексі Гасину. Є на цій вулиці також пам’ятник жертвам тоталітарних репресій.

Оглядач

 

comments powered by HyperComments