Відкрито притулок для небажаних дітей

Ганна Глебова  |  Середа, 8 квітня 2009, 14:21
У Львові в травні на базі обласного перинатального центру буде відкрито соціальний пункт, в якому жінки зможуть анонімно залишити небажаного немовля.

За словами головного лікаря перинатального центру Лариси Янів, тепер жінка зможе залишити небажану дитину в спеціально обладнаному вікні. Все анонімно – без міліції і камер, гарантують ініціатори проекту.

По словах Янів, мета проекту – щоб дитина залишилася живою і під наглядом, а не на вулиці або на смітнику, як це трапляється в неодиноких випадках. За статистикою, найчастіше прагнуть позбавитися від дітей студентки – через страх перед батьками.

Дитина, яку мати залишить в соціальному пункті, знаходитиметься в перинатальному центрі близько тижня, і мати за бажанням зможе її повернути. Якщо вона цього не зробить, дитину відправлять до дитячого будинку. В рамках проекту пройде також масштабна інформаційна кампанія для школярів і студентів, також буде встановлено телефон довіри для матерів, які опинилися в скрутному положенні.

Як раніше повідомляла «Міська Варта», минулої осені двадцятирічна мешканка Харківського району одразу ж після народження дитини попросила свою рідну сестру позбавитися немовляти.
 

comments powered by HyperComments