Генеральна чистка. У Львові відновили роботу евакуаторів

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 24 грудня 2013, 22:18
Сьогодні з центральної частини Львова евакуювали перший автомобіль за паркування на пожежному гідранті. Попри протести прокуратури Львівська міська рада таки знайшла спосіб відновити роботу евакуаторів. Мер Львова Андрій Садовий вже заявив, що евакуатори працюватимуть з «подвійною енергією».
Генеральна чистка. У Львові відновили роботу евакуаторів

«Евакуатори будуть забирати машини. Ми знайшли повне порозуміння з ДАІ. Підписана відповідна угода. По кожному випадку складатимуть протокол інспектором ДАІ і машину евакуйовуватимуть. Це насправді дуже потрібно, бо водії ставлять авто, які заважають проїзду трамваю чи техніці, яка прибирає. Зараз евакуатори будуть працювати з подвійною енергією, бо люди трохи розслабилися і зловживають тим, що у них є дорогі машини, які вони ставлять у недозволених місцях». – пояснив Андрій Садовий

Наразі в центрі постійно чергуватиме два евакуатори. Ще два викликатимуть за потреби. Викликати евакуатор можуть працівники комунальних служб, працівник Державтоінспекції чи надзвичайники. З штраф-майданчика власник може забрати своє авто лише після того як покаже квитанцію з про оплату послуг евакуатора та зберігання автомобіля, покаже техпаспорт на машину та копію протоколу про вчинення адмінпорушення з відміткою управління ДАІ про те, що її дійсно можна забрати.

«За зберігання авто на штрафмайданчику водій платить 120 грн за кожну добу до семи днів, а якщо більше то плюс ще 20 грн. За свої послуги грошей ми наразі не беремо. Хоча відповідно до спільного Наказу Міністерств внутрішніх справ, фінансів та економічного розвитку і торгівлі України за евакуацію машини до 2 тон нам мали б платити 600 грн, від 2-3 тон 700 грн. Чи платитимуть водії повноцінно за послуги евакуатора залежить від рішення керівництва міста. Наразі такої вказівки не було» - резюмує Михайло Оленчин, начальник дільниці евакуації транспортних засобів ЛКП «Львівелектротранс».

Нагадаємо, це не перша спроба  міської влади відновити роботу евакуаторів. У серпні цього року депутати Львівської міської ради затвердили «Положення про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури м. Львова». Однак прокуратура м. Львова оскаржила цю ухвалу в суді та навіть відкрила кримінальне провадження. Виявилось, що згідно з законодавством приймати рішення про евакуацію авто має лише працівник державтоінспекції у чітко визначених випадках. І евакуація авто на вимогу комунальників там не зазначена. Окрім цього «Львівелетротранс» без відповідної угоди з ДАІ не має права зберігати авто на штраф майданчику. Як наслідок чергова спроба мера запустити евакуатори в роботу знову зазнала невдачі. Але ненадовго. Юристи мерії таки знайшли спосіб відновити роботу евакуаторів. Вони знайшли державне підприємство Міністерства внутрішніх справ України, яке має право зберігати машини в себе на штраф майданчику, уклали з ним договір і відновили роботу евакуаторів.

comments powered by HyperComments