Львівська співачка Руслана звинуватила Генерального прокурора України в брехні

Катерина Поліщук  |  Неділя, 22 грудня 2013, 20:55
Переможниця Євробачення, львівська співачка Руслана Лижичко звинуватила Генерального прокурора України Віктора Пшонку в перекручуванні фактів та бездіяльності. Про це співачка заявила сьогодні під час Народного Віче зі сцени Євромайдану у Києві.
Львівська співачка Руслана звинуватила Генерального прокурора України в брехні

«Це є просто жахливе перекручування фактів. Скориставшись державним рупором у Верховній раді ви видали свою версію подій і викликали чергову хвилю суспільного обурення. – заявила Руслана Лижичко. - Я свідок! І я знаю, що там було насправді. І я дала свої свідчення. Де зникла одна людина, яка досі не виходить на зв’язок з рідними Бровко Олег Олегович. Його зараз шукає мати. Хто знає, чому Генеральний прокурор не дає відповіді на це?»

Співачка впевнена, що своєю бездіяльністю ГПУ намагається уникнути покарання винних та приховати правду.

«Ця кривава ніч, безнаказаність влади, беззаконність влади – ви хочете це заховати? Ніхто так і не відповів за кров. Жодної відставки! Лише натовпи побитих вами людей. Хто спровокував країну?»- риторично запитує Руслана.

Нагадаємо, нещодавно львівську співачку Руслану, яка є одним з громадських лідерів Євромайдану та практично постійно перебуває на сцені підтримуючи мітингувальників, викликали на допит в Генпрокуратуру з приводу подій, які стались вночі з 29 на 30 листопада 2013 року. Саме тоді на Майдані Незалежності «Беркут» жорстоко побив студентів, які проводили акцію на підтримку євроінтеграції України. Приводом для розгону мітингувальників стали роботи комунальних служб для встановлення новорічної ялинки. Зранку її почали монтувати під охороною кількох сотень правоохоронців. При цьому на гранітних плитах Майдану Незалежності ще можна було побачити кров постраждалих від нічного штурму.

20 грудня 2013 року Генеральний прокурор Віктор Пшонка у Верховній раді України зачитав свою версію подій на Майдані Незалежності 29-30 листопада. Пшонка заявив, що протистояння із силовиками 29 листопада було спровоковане діями мітингувальників, які «ускладнювали» встановлення ялинки на Майдані. Мовляв «Агресивно налаштовані мітингувальники» почали штовхати комунальників і тому ті звернулись до «Беркута». Своєю чергою силовики «попередили» мітингувальників і почали їх витісняти. Однак ті почали агресивно реагувати на дії силовиків, кидати у них «каміння, банки, палаючі палиці», через що госпіталізували 16 правоохоронців. За версією Віктора Пшонки, у відповідь на таку «агресію» працівники спецпідрозділу застосували спецзасоби.

comments powered by HyperComments