У Львові відкрилася виставка картин намальованих неповносправними дітьми (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 19 грудня 2013, 03:19
З нагоди наближення різдвяно-новорічних свят, у мистецькій галереї Ґері Боумена у Львові відкрилась виставка робіт «Від Різдва до Різдва». Виставка особлива тим, що всі роботи намальовані вихованцями навчально-реабілітаційного Центру «Джерело», де навчається понад 90 дітей з церебральним паралічем, розумовою відсталістю, синдромом Дауна, аутизмом та іншими вадами розвитку.
відкрилася виставка картин намальованих неповносправними дітьми

Проект пропонує погляд особливої молоді на зимовий період та різдвяні свята. За словами організаторів виставки, зважаючи на складну політичну ситуацію в країні, таким заходом хочуть принести в світ трохи більше радості, добра і мистецтва.

молодь з особливими потребами

Усі учасники виставки – це молодь з особливими потребами, віком від 18 до 35 років. Заняття на майстерні дозволяють їм розкрити внутрішні сили, підвищують самооцінку, вчать позбуватися негативних емоцій, розслаблятися, соціально адаптовують, підвищують художню компетентність.

у мистецькій галереї Ґері Боумена у Львові

Як розповіла керівник художньої майстерні арт-терапевтичного напрямоку Анна Рева, робота з такими дітьми є дуже натхненною, адже діти, які мають якісь вади є по своєму духовно наповнені.

у мистецькій галереї

«Кожна картина намальована по різному. Хтось малює пальцями, хтось руками,  для когось важливо змішувати фарби і бачити щось цікаве і чарівне в кольорах. Цей процес творення настільки унікальний, як і придумування назви. Адже дехто з дітей не розмовляє і ми мусимо вгадувати. Або когось надихає певна поезія і ми думаємо, як би він назвав свою картину», - каже Анна Рева.

для дітей із мовними порушеннями

Відтак, для дітей із мовними порушеннями малюнок є способом невербального спілкування з оточуючим світом і, за словами Анни Реви, дає можливість нам побачити внутрішній світ дитини.

«Хочу щоб глядачі дуже прискіпливо дивилися на ці картини, адже вважаю, що кожна з цих робіт гідна конкурувати з роботами відомих художників», - переконана керівник художньої студії  Центру «Джерело».

У свою чергу, начальник Управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович на відкритті виставки висловила вдячність вихованцям та працівникам  Центру «Джерело» за те, що «своїми теплими серцями запалюєте нас».

 соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович

Виставка триватиме з 17 до 22 грудня і завершиться благодійним аукціоном, який відбудеться в січні. Отримані кошти будуть використані на підтримку та розвиток програми арт-терапії  Центру «Джерело».

comments powered by HyperComments