Львівський Майдан: слідчий прокуратури скаржиться на погрози

Мстислав Тягниволя  |  Субота, 14 грудня 2013, 17:20
Офіційні представники львівської прокуратури стверджують, що одному з їхніх співробітників, який займається справами, що стосуються львівського «Євромайдану», погрожували. Вони заявили, що на особистий номер мобільного зв’язку їхнього колеги було надіслане SMS-повідомлення з погрозами вчинення проти нього насильницьких дій. Також погрози розправи надходили на його особисту сторінку в соціальній мережі «Вконтакте».
представники львівської прокуратур

//daily.lviv.ua

Нагадаємо, що 12 грудня 2013 року прокуратура Львівської області розпочала кримінальне провадження за 345-ою статтею Кримінального Кодексу України проти учасників «Євромайдану». Згідно з її першою частиною, складом злочину є насильство чи погроза проти працівників правоохоронних органів. Найбільш сувора санкція, яка передбачена цією нормою, - це позбавлення волі на строк до 3 років.

У заяві, поданій працівниками Львівської прокуратури, вказується, що слідчий прокуратури, який зазнав погроз з боку невідомих осіб, займається тим кримінальним провадженням, яке порушене 8 грудня 2013 року. За другою частиною 161-ої статті Кримінального Кодексу України проводиться розслідування за фактом умисного приниження національної гідності та честі, розпалювання національної ворожнечі, а також непрямого обмеження громадянських прав за ознаками переконань щодо політичної ситуації в державі.

Уже не вперше працівники прокуратури лякаються погроз з боку захисників прав підсудних та просто небайдужих до їхньої долі. Часто слідчі кажуть, що зазнають тиску та залякувань. Вони змушені переховуватися, обмежувати публічні виходи та контакти з навколишнім світом, аби застерегти себе від фізичного впливу прихильників підсудних. Часто незадоволені рішенням прокуратури не лише оскаржують його, але й вчиняють розправу над тими, хто «посприяв» такому рішенню. 

comments powered by HyperComments