В ніч на Андрія на львівському Євромайдані влаштували політичні вечорниці (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 13 грудня 2013, 12:51
На львівському Євромайдані в ніч на Андрія відбулися майданівські політичні вечорниці. За давнім український звчиаєм хлопці та дівчата розважалися кусаючи калиту, влаштовували майстер-класи народних танців, гадали на нового Президента, та змайстрували із непотрібних речей опудало ганьби України.
В ніч на Андрія на львівському Євромайдані влаштували політичні вечорниці (ФОТО, ВІДЕО)

Як розповіла у коментарі для «Справжньої Варти» ведуча львівського Євромайдану Софія Федина, ідея влаштувати вечорниці виникла спонтанно, тож в алярмовому порядку підготовку взяли на себе дівчата із студентського братства та ОУМ «Спадщина».

Та оскільки вечорниці проводились на Євромайдані то й були дещо своєрідні. Так, замість того аби гадати на коханих, тут влаштували ворожіння на нового Президента України. Всі охочі писали на клаптиках паперу яким вони хочуть бачити нового Президента, та кидали їх до казанка. У свою чергу уповноважені від майдану особи навмання витягали ці папірці з казанка та зачитували публіці.

Зокрема, серед побажань львів’ян можна було прочитати наступне: «Наш президент повинен бути відповідальний, чесний, та не повинен бути шапкокрадом», «президент повинен мати алергію на мед, не повинен бути паханом і не бути батьою», «богобоязливий, рішучий та людяний», «адекватний, думати не тільки про себе, але й про людей та мужній», «не проффесор», «не москаль», «розсудливий та чесний», «психічно здоровий та адекватний», «мудрий та віруючий» та ін.

Ще однією цікавою атракцією стало створення опудала ганьби України, яке львів’яни змайстрували із непотрібних та використаних речей. Опудало на золотому унітазі та з портретом Януковича на місці обличчя майданівці  встановили неподалік сцени щоб, за словами Софії Федини, «це нагадувало нам для чого ми тут зібралися».

А для того щоб зігрітися хлопці та дівчата влаштовували майстер-класи народних танців, бавились в ігри, кусали калиту та запускали в небо китайські ліхтарики із побажаннями швидшої перемоги євромайданівцям у Києві.

 

comments powered by HyperComments