Антийолка. Головну ялинку Львова прикрасять символікою Євросоюзу

Катерина Поліщук  |  Середа, 11 грудня 2013, 13:04
У Львові ялинку таки встановлять. Однак прикрасять її іграшками з символікою Євросоюзу. Діти з художньої школи ім. Олекси Новаківського вже розмальовують прикраси для святкової ялинки. Лісову красуню привезуть зі Східниці.
Головну ялинку Львова прикрасять символікою Євросоюзу

Львів не планує відмовлятися від встановлення центральної ялинки, як це зробили в Івано-Франківську. Там міський голова Віктор Анушкевичус 9 грудня  під час мітингу на підтримку Євромайдану в місті повідомив людям, що цього року на Вічевому майдані, де традиційно встановлювали новорічну ялинку, буде порожньо. Однак всі хвойні дерева, які ростуть в місті, прикрасять синьо-жовтою символікою.

Натомість у Львові всі зійшлись на тому, що центральна ялинка все ж потрібна. Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій вважає, що відсутність святкової ялинки у Львові затьмарить і без того «майже сумні» Різдвяні свята. «Особливо це може позначитися на наших дітях, які чекають цих свят і не уявляють собі нашого прекрасного європейського міста без «Різдвяної ялинки». Ще раз наголошую, що не слід шукати якихось паралелей і зв’язку у цій проблемі», – сказав він.

Та водночас львівська ялинка цього року буде особливою. «Ніякої «йолки» у Львові не буде. У Львові буде стояти Євроялинка. Діти у школах розмальовують ялинкові прикраси у вигляді герба України та зірок Євросоюзу. Львівська ялинка буде символом позиції львів’ян, символом солідарності з Євромайданом», –  заявила Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР. За словами чиновниці,  ця ялинка буде втілювати європейські прагнення та патріотичний дух львів’ян. 

Загалом на цьогорічну  програму влаштування ялинки місто виділило 147 тис. грн. Серед іншого за ці гроші  планують купити нову ілюмінацію та частково оновити ялинкові прикраси. Євроялинку прикрашатимуть 250 іграшок, розписаних вихованцями дитячої художньої школи ім. Олекси Новаківського – 217 дерев’яних яворівських іграшок, 247 пластмасових іграшок. Також є близько 800 іграшок від Склодзеркального заводу. Пізніше він обіцяв додати ще півтори тисячі.

А компанія «Світоч» традиційно надає свої фірмові прикраси у вигляді цукерок та шоколадок.

 

comments powered by HyperComments