Львівського фотографа Олега Панаса посадили на два місяці

Катерина Поліщук  |  Середа, 11 грудня 2013, 06:33
Львівського фотографа й активіста Олега Панаса, якого звинувачували у порушенні громадського порядку у Києві під час заворушень 1 грудня, як і інших затриманих євромайданівців, спіткав стандартний вирок – 2 місяці утримання під вартою.
Львівського фотографа Олега Панаса посадили на два місяці

Як стверджують адвокати та очевидці судового процесу, це був не суд, а судилище.

Під час засідання  Шевченківський суд під головуванням судді Наталії Волокітіної не прийняв до уваги жодних аргументів адвокатів Олега Панаса про відсутність доказів.

Загалом  протии Олега  Панаса відкрили 5 кримінальних проваджень. Питання щодо крадіжки телефону, про що спершу сказали товариші Олега, – навіть не розглядалося.

Також на суд не вплинула заява міського голови Львова Андрія Садового, який офіційно оголосив, що готовий взяти Олега Панаса на поруки.

«Всі обурені з приводу затримання міліцією львів’янина Олега Панаса. Я в тому числі. Прошу усвідомити – я роблю все те, що можу зробити в цих умовах. Ані міліція, ані тим більше суди мені не підпорядковуються. Я готую заяву про те, що готовий взяти Олега Панаса на поруки на час слідства», - заявив Андрій Садовий на своїй сторінці у facebook. https://www.facebook.com/andriy.sadovyi?fref=ts

Під час розгляду справи  під стінами суду зібралося близько 100 пікетувальників, які стояли тут у мороз близько 5 годин. А депутат Львівської облради від Народного Руху України Олександр Ганущин  скерував звернення прокурору Львівської області з вимогою провести перевірку правомірності дій працівників правоохоронних органів Львівщини при затриманні Олега Панаса.

Нагадаємо, нещодавно  3 грудня Шевченківський районний суд Києва засудив дев’ять учасників штурму  Адміністрації президента до двох місяців арешту.  Фотографа Олега Панаса затримали 9 грудня у Львові. Як стверджують друзі фотографа його просто зловили на вулиці люди в цивільному, заявили, що він вкрав телефон та заштовхали в машину. Після чого фотографа відразу етапували до Києва.

 

 

 

comments powered by HyperComments